- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εκδήλωση τιμής για τον Νικόλαο Πλαστήρα από την Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών Ν. Καρδίτσας και Ευρυτανίας

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 10.00 π.μ. στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κων/νου και Ελένης με ομιλητή τον Επίτιμο Αρχηγό Γ.Ε.Σ. Στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη και κατάθεση στεφάνων στις 11.00 π.μ. στον έφιππο ανδριάντα του Πλαστήρα στην ομώνυμη πλατεία.

«Ένας λαός δεν χαρακτηρίζεται τόσο από τους μεγάλους άνδρες του, όσο από τον τρόπο που τους αναγνωρίζει και τους τιμά». Fr. Nietzsche

Η Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών Ν. Καρδίτσας και Ευρυτανίας με τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας- ΠΕ Καρδίτσας και το Δήμο Καρδίτσας διοργανώνει την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου εκδήλωση τιμής, μνήμης και δόξας για τον άξιο της πατρίδας μας, το Στρατηγό και Πρωθυπουργό Νικόλαο Πλαστήρα.

Αρχικά στις 10.00 π.μ. στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κων/νου & Ελένης θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και ομιλία με ομιλητή τον Στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη, Επίτιμο Αρχηγό Γ.Ε.Σ., ενώ θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στις 11.00 π.μ. στον έφιππο ανδριάντα του Αρχηγού, στην ομώνυμη πλατεία «Πλαστήρα».

Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης

Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίων Κων/νου και Ελένης

– Τέλεση μνημοσύνου στο Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

– Oμιλία για τον Νικόλαο Πλαστήρα από τον Στραγηγό Φράγκο Φραγκούλη, επίτιμο Αρχηγό Γ.Ε.Σ. εντός του Ναού

– Κατάθεση στεφάνων

– Ενός λεπτού σιγή

– Εθνικός Ύμνος

– Πολεμικά τραγούδια & Χοροί

Τιμές θα αποδοθούν από την Φιλαρμονική του Δήμου Καρδίτσας. Τελετάρχης κ. Βλάχου Λιάνα με τη συνεργασία: Δήμου Καρδίτσας

Οι φορείς που συμμετέχουν στην εκδήλωση

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή των φορέων:

Επίσης συμμετέχουν οι χορευτικοί όμιλοι: