- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Eκκλησιαστικά νέα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022, θα μεταβεί στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Κατουσίου, όπου θα υποδεχθεί τον Εξοχώτατο Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:00΄μ.μ., θα τελέσει την ακολουθία του Αγιασμού επί τη ενάρξει των μαθημάτων στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός». Η ακολουθία θα τελεσθεί στο Πνευματικό Κέντρο (1ος Όροφος) της Ιεράς μας Μητροπόλεως επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου 16-18.

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου και ώρα 10:00΄π.μ., θα τελέσει την ακολουθία του Αγιασμού στο «Σπίτι Αγάπης» Φαρσάλων στον χώρο που στεγάζεται και στις 11:30΄π.μ., θα τελέσει την ακολουθία του Αγιασμού στο «Σπίτι Αγάπης» Σοφάδων.

Ακολούθως στις 12:00΄μ., θα πραγματοποιήσει ποιμαντική επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα Σοφάδων.

***

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου η αγία μας Εκκλησία εορτάζει την Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της επικαλουμένης «Βασιλίσσης».

Ως εκ τούτου, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου και ώρα 6:00΄μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου συνοικισμού Αγίων Αναργύρων Τ.Κ. Κρανέας, όπου φυλάσσεται η πρωτότυπος εικόνα της Παναγίας «Βασιλίσσης», θα τελεσθεί η ακολουθία του Εσπερινού. Της Ακολουθίας θα προστεί ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Πετρίλου.

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:00΄μ.μ., θα τελεσθεί η ακολουθία του μεθέορτου Εσπερινού και η Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο την «Βασίλισσα».