- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εκκλησιαστικά νέα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022, επί τη ιερά μνήμη του αγίου και ενδόξου μάρτυρος Νέστορος, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Τ.Κ. Πέτρινου.

Στις 12:00΄μ., θα προστεί της επιμνημοσύνου δεήσεως, που θα λάβει χώρα στο Ηρώο των πεσόντων της πόλεως των Φαρσάλων στην πλατεία Δημαρχείου.

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, επί τη εορτή της φωτοφόρου Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Στη συνέχεια, θα προστεί της επισήμου Δοξολογίας, επί τη εθνική επετείω του ΟΧΙ και της επιμνημοσύνου Δεήσεως στο Ηρώο των πεσόντων στον προαύλιο χώρο του ως άνω Ιερού Μητροπολιτικού Ναού.

Ακολούθως στις 12:00΄μ., θα παρακολουθήσει την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση της πόλεώς μας.

***

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Κάιας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, το εσπέρας της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου και ώρα 6:00΄μ.μ., επί τη ιερά μνήμη του αγίου και ενδόξου μάρτυρος Νέστορος,θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης,καθότι πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο αυτού προς τιμήν του Αγίου.

Την κυριώνυμο ημέρα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία.