- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εκκλησιαστικά νέα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Κυριακή μετά τα Φώτα 8 Ιανουαρίου 2023, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σοφάδων.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:00΄μ.μ., θα πραγματοποιήσει το καθιερωμένο εσπερινό του κήρυγμα με θέμα: «ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ» στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης. Θα προηγηθεί Ιερά Παράκληση (5:15΄μ.μ.).

Παράλληλα, από αυτή την εβδομάδα θα ξεκινήσουν πάλι τα κατά τόπους εσπερινά κηρύγματα ορθοδόξου κατηχήσεως σε ολόκληρη την Ιερά μας Μητρόπολη. Διάγραμμα αυτών βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Ιεράς μας Μητροπόλεως και στο τέλος του παρόντος Δελτίου Τύπου.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή μετά τα Φώτα 8 Ιανουαρίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στο Ιερό Προσκύνημα Οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουναίνοις.

Εν συνεχεία, στο αρχονταρίκι του Ιερού Προσκυνήματος θα ευλογήσει και θα κόψει τη βασιλόπιτα του Ιερού Προσκυνήματος.

***

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Κάιας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή μετά τα Φώτα 8 Ιανουαρίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.