- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εκκλησιαστικά νέα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών (της Σταυροπροσκυνήσεως) 19 Μαρτίου 2023, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Τ.Κ. Κρανέας.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στον Δ΄ Κατανυκτικό Εσπερινό και θα ψάλλει την Α΄ Στάση των Χαιρετισμών του Τιμίου Σταυρού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Προ της απολύσεως, θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα: «ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ».

Το εσπέρας της Δευτέρας 20 Μαρτίου και ώρα 5:00΄μ.μ.,θα τελέσει επιμνημόσυνο Δέηση υπέρ αναπαύσεως του ήρωος Γεωργίου Λαΐου στο ύψωμα Πετρομαγούλας Τ.Κ. Πύργου Κιερίου.

Την Τρίτη 21 Μαρτίου και ώρα 10:30΄π.μ., θα προστεί της επισήμου Δοξολογίας επί τη επετείω της τελευταίας μάχης της Θεσσαλικής Επαναστάσεως του 1878 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ματαράγκας.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών (της Σταυροπροσκυνήσεως) 19 Μαρτίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρδίτσης.

Στον ως άνω Ιερό Ναό βρίσκεται προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών η ιερά και σεβασμία εικόνα της Παναγίας της «Πελεκητής».

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών (της Σταυροπροσκυνήσεως) 19 Μαρτίου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μητροφάνης Αγαπίδης, το εσπέρας της Κυριακής 19 Μαρτίου και ώρα 6:00΄μ.μ., θα προστεί της Ακολουθίας του Δ΄ Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μουζακίου.

Προ της Απολύσεως, θα πραγματοποιήσει επίκαιρη ομιλία.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Σιακάρας, το εσπέρας της Κυριακής 19 Μαρτίου και ώρα 6:00΄μ.μ., θα προστεί της Ακολουθίας του Δ΄ Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων.

Προ της Απολύσεως, θα πραγματοποιήσει επίκαιρη ομιλία.

***

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Κάιας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών (της Σταυροπροσκυνήσεως) 19 Μαρτίου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.