- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εκκλησιαστικά νέα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το εσπέρας της Παρασκευής 31 Μαρτίου 2023 και ώρα 7:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Ακολούθως, θα μεταβεί στον Ιερό Ναό Αγίου Σεραφείμ Καρδίτσης (μετόχιο Ιεράς Μονής Γενεσίου Θεοτόκου Κορώνης), όπου θα τελέσει ιερά Αγρυπνία προς τιμήν της Κυρίας Θεοτόκου.(Έναρξη 8:30΄μ.μ.)

***

Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν της Κυρίας Θεοτόκου θα τελεσθεί το εσπέρας της Παρασκευής 31 Μαρτίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου – Παναγίας Βασιλίσσης Τ.Κ. Αγίων Αναργύρων. (Έναρξη 8:30΄μ.μ.)

***

Η Ιερά μας Μητρόπολη ανακοινώνει ότι το Σάββατο 1 Απριλίου 2023 και ώρα 7:00΄μ.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης θα λάβει χώρα συναυλία Βυζαντινής Μουσικής εις μνήμην των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών κατά την οποία ο Βυζαντινός Χορός του Συλλόγου Ιεροψαλτών Καρδίτσης θα ερμηνεύσει την Εξόδιο Ακολουθία.

Ο ερμηνευτικός σχολιασμός των κειμένων θα πραγματοποιηθεί από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς μας Μητροπόλεως.