- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εκκλησιαστικά νέα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών (Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας) 2 Απριλίου 2023, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Τ.Κ. Πολυνερίου Φαρσάλων.

Στις 12:00΄μ., θα μεταβεί στην τοπική κοινότητα Ανωγείου, όπου θα τελέσει επιμνημόσυνο δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Χρήστου Σάλτα ενώπιον της προτομής του, η οποία δεσπόζει στην Πλατεία του ως άνω χωρίου. Ο Χρήστος Σάλτας υπήρξε πρώτο θύμα των γεγονότων της Θεσσαλικής εξέγερσης των Κολίγων το 1910.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:30΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Στ΄ Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Ακολούθως, θα πραγματοποιήσει το εσπερινό του κήρυγμα με θέμα: «ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ».

Τη Δευτέρα 3 Απριλίου, θα τελέσει την ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φαρσάλων, κατά την οποία θα μετάσχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΕΠΑΛ Φαρσάλων.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών (Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας) 2 Απριλίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών (Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας) 2 Απριλίου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Μητρόπουλος, το εσπέρας της Κυριακής 2Απριλίου και ώρα 6:00΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Στ΄ Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μουζακίου.

Προ της Απολύσεως, θα πραγματοποιήσει επίκαιρη ομιλία.

***

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Κάιας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως,το εσπέρας της Κυριακής 2Απριλίου και ώρα 6:00΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Στ΄ Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων.

Προ της Απολύσεως, θα πραγματοποιήσει επίκαιρη ομιλία.