- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εκκλησιαστικά νέα – Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Παρασκευή 1 Απριλίου 2022 και ώρα 7:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου και θα ψάλλει τους Δ΄ Χαιρετισμούς προς την Κυρία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Τ.Κ. Αγίας Παρασκευής Σοφάδων.

Ακολούθως, θα προστεί της ιεράς Αγρυπνίας στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Τ.Κ. Αγναντερού, ενώπιον αποτμήματος της τιμίας κάρας του αγίου και ενδόξου ιερομάρτυρος Σεραφείμ, αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου, το οποίο κατά την περίοδο αυτή βρίσκεται προς αγιασμό των πιστών στο ως άνω χωρίο.

Το Σάββατο 2 Απριλίου, θα τελέσει το τεσσαρακονθήμερο ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της μακαριστής Κλεονίκης Λασδινού στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καρδίτσης.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Παρασκευή 1 Απριλίου και ώρα 7:00΄μ.μ., θα τελέσει την ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών προς την Κυρία Θεοτόκο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Παρασκευή 1 Απριλίου και ώρα 7:00΄μ.μ., θα τελέσει την ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών προς την Κυρία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης.

***

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Κάιας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Παρασκευή 1 Απριλίου και ώρα 7:00΄μ.μ., θα τελέσει την ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών προς την Κυρία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καρδίτσης.

***

Η Ιερά μας Μητρόπολη στην προσπάθειά της να διευκολύνει αλλά και να δώσει την ευκαιρία στους εργαζομένους και στους νέους που έχουν φροντιστήρια, να μετέχουν της πνευματικής ευκαιρίας που προσφέρεται την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής με την ακολουθία των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο θα πραγματοποιήσει  και δεύτερη ακολουθία των Χαιρετισμών στον Ιερό Αγίου Γεωργίου Καρδίτσης κάθε Παρασκευή 8:30΄μ.μ..