- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εκκλησιαστικά νέα – Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, τοεσπέρας του Σαββάτου 9 Απριλίου 2022 και ώρα 6:00΄μ.μ., θα υποδεχθεί την ιερά και σεβασμία εικόνα της Παναγίας της Σπηλαιωτίσσηςστη διασταύρωση των οδών Καραϊσκάκη και Μπλατσούκα (ξενοδοχείον «Άρνη»).

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί ιερά πομπή μέχρι τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, όπου θα τελεσθεί Δέηση και η ακολουθία του Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.

Η σεβασμία ιερά εικόνα θα παραμείνει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης μέχρι το Σάββατο 16 Απριλίου.

Ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός θα παραμένει ανοικτός καθημερινά από7:00΄π.μ. έως9:00΄μ.μ. και θα τελούνται η ακολουθία των Προηγιασμένων Δώρων και όλες οι διατεταγμένες ιερές Ακολουθίες.

Την Κυριακή Ε΄ Νηστειών(Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας) 10 Απριλίου,θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργίαστον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τ.Κ. Αργυρίου.

Κατά την μετάβασή του, θα κομίσει την σιαγόνα του αγίου και ενδόξου ιερομάρτυρος Σεραφείμ αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου, του θαυματουργού και νέα φιλοτεχνηθείσα εικόνα του Αγίου προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών. Η εικόνα του Αγίου θα αποτελέσει απόκτημα του προειρημένου Ιερού Ναού.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:30΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Στ΄ Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Προ της Απολύσεως, θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα: «ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ».

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως,την Κυριακή Ε΄ Νηστειών(Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας) 10 Απριλίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, την Κυριακή Ε΄ Νηστειών (Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας) 10 Απριλίου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργίαστον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης.