- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εκκλησιαστικά νέα – Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος,την Κυριακή του Αντίπασχα (της ψηλαφήσεως του αναστάντος Κυρίου υπό του αγίου αποστόλου Θωμά) 1 Μαΐου 2022, θα μετάσχει της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου στο χώρο Μαρτυρίου (Κιόσκι) Ναούσης.

****

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή του Αντίπασχα (της ψηλαφήσεως του αναστάντος Κυρίου υπό του αγίου αποστόλου Θωμά) 1 Μαΐου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φαρσάλων.

Προ της Απολύσεως, θα ευλογήσει τους προσφερομένους άρτους του Εμπορικού Συλλόγου Φαρσάλων, ο οποίος κατ’ αυτή την ημέρα τιμά τον προστάτη του άγιο απόστολο Θωμά.

Την Δευτέρα του Θωμά 2 Μαΐου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας «Πελεκητής». Ώρα ενάρξεως 8:00΄π.μ.

****

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή του Αντίπασχα (της ψηλαφήσεως του αναστάντος Κυρίου υπό του αγίου αποστόλου Θωμά) 1 Μαΐου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης.

****

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Κάιας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή του Αντίπασχα (της ψηλαφήσεως του αναστάντος Κυρίου υπό του αγίου αποστόλου Θωμά) 1 Μαΐου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Κατ’ αυτή την ημέραο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Θωμάς Κάιας άγει τα ονομαστήριά του.

****

Στην Ιερά Μονή Παναγίας «Πελεκητής» την Κυριακή του Αντίπασχα (της ψηλαφήσεως του αναστάντος Κυρίου υπό του αγίου αποστόλου Θωμά) 1 Μαΐου θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία. Ώρα ενάρξεως 8:00΄π.μ.