- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εκκλησιαστικά νέα – Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Τρίτη 31 Μαΐου 2022 και ώρα 8:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία της ιεράς Παρακλήσεως προς τον Δεσπότη Κύριο Ιησού Χριστό υπέρ βοηθείας, ενισχύσεως και θείου φωτισμού των υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων.

Ακολούθως, θα προεξάρχει της Ιεράς Αγρυπνίας επί τη αποδόσει της εορτής του Πάσχα στον προειρημένο Ιερό Ναό ενώπιον του ιερού λειψάνου του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Αρσενίου του Καππαδόκου και του τεμαχίου υποκαμίσου του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Παϊσίου του Αγιορείτου και ξυλόγλυπτο Σταυρό, εργόχειρο του Αγίου.

Τα ιερά Σεβάσματα κόμισε ο Σεβασμιώτατος στην πόλη των Φαρσάλων κηρύσσοντας την έναρξη των Εκδηλώσεων Μνήμης και Τιμήςτης Ιεράς μας Μητροπόλεως για την εκατοστή επέτειο από την Μικρασιατική Καταστροφή.Θα παραμείνουν προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 2 Ιουνίου.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου, το εσπέρας της Τρίτης 31 Μαΐου και ώρα 9:00΄μ.μ., Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Πετρίλου, θα τελέσει την ακολουθία του Εσπερινού της Ιεράς Αγρυπνίας επί τη αποδόσει της εορτής του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Καρδίτσης.