- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εκκλησιαστικά νέα – Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το εσπέρας της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 6:00΄μ.μ., επί τη Δεσποτική εορτή της Περιτομής του Σωτήρος Χριστού και της ιεράς μνήμης του εν αγίοις πατρός ημών Βασιλείου αρχιεπισκόπου Καισαρείας του Μεγάλου θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Στη συνέχεια, θα ευλογήσει την βασιλόπιτα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022, ανήμερα της Δεσποτικής εορτής και της ιεράς μνήμης του Μεγάλου Βασιλείου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον ως άνω Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, θα προστεί της Δοξολογίας επί τη ενάρξει του νέου πολιτειακού έτους.

Ακολούθως, θα μεταβεί στο Δημαρχείο του Δήμου Καρδίτσης, ώστε να ευλογήσει την βασιλόπιτα και να ευχηθεί στον Δήμαρχο κ. Βασίλειο Τσιάκο για την ονοματική του εορτή.

Την Κυριακή προ των Φώτων 2 Ιανουαρίου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρποχωρίου.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, θα τελέσει το ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Νικολάου Ζάρρα.

***

Ο Πανοσιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μητροφάνης Αγαπίδης, το εσπέρας της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 5:00΄μ.μ., θα τελέσει την ακολουθία του Εσπερινού επί τη Δεσποτική εορτή της Περιτομής του Σωτήρος Χριστού και της ιεράς μνήμης του εν αγίοις πατρός ημών Βασιλείου αρχιεπισκόπου Καισαρείας του Μεγάλου στον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης, καθότι πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο αυτού επ’ ονόματι του Μεγάλου Βασιλείου.

Το Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία στον ως άνω Ιερό Ναό.