- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εκκλησιαστικά νέα – Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 6:00΄μ.μ., επί τη ιερά μνήμη του αγίου και ενδόξου ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Τ.Κ. Λαζαρίνας.

Την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Τ.Κ. Βαμβακούς Φαρσάλων.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου και ώρα 6:00΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Παλαμά.

Την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Τ.Κ. Βασιλή Φαρσάλων.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καρδίτσης.

Κατά την Ακολουθία και τη Θεία Λειτουργία θα τεθεί προς προσκύνηση και αγιασμό των χριστιανών απότμημα ιερού λειψάνου του Αγίου ιερομάρτυρος Χαραλάμπους. 

***

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Κάιας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου και ώρα 5:30΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Τ.Κ. Κάτω Χαλκιάδων Φαρσάλων.

Στις 9:00΄μ.μ.,θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού της ιεράς Αγρυπνίας στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας «Δεμερλιωτίσσης» Φαρσάλων.

Την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουναίνοις Τ.Κ. Καρποχωρίου.

Στις κάτωθι Ενορίες της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ήτοι των Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Βαμβακούς Φαρσάλων, Αγίου Χαραλάμπους Κάτω Χαλκιάδων Φαρσάλων και Οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουναίνοις Καρποχωρίου φυλάσσονται αποτμήματα του ιερού λειψάνου του αγίου και ενδόξου ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού, τα οποία θα τεθούν προς προσκύνηση και αγιασμό των χριστιανών.