- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εκκλησιαστικά νέα – Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη μας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος,την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021, εορτή του αγίου και ενδόξου οσιομάρτυρος Δαμιανού,θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας «Πελεκητής».

Ο άγιος και ένδοξος οσιομάρτυς Δαμιανός γόνος της αγιοτόκου Επαρχίας μας(Μυρίχοβο Καρδίτσας, σημερινή Αγία Τριάδα), συγκαταλέγεται στη χορεία των τοπικών μας Αγίων. Παράλληλα, είναι και κτήτωρ της ιστορικής και παλαιφάτου Ιεράς Μονής Παναγίας «Πελεκητής» στην Καρύτσα Δολόπων.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας «Πελεκητής», το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου και ώρα 5:00΄μ.μ., θα τελέσει την ακολουθία του Εσπερινού επί τη εορτή του Οσιομάρτυρος Δαμιανού στην προειρημένη Ιερά Μονή.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Πετρίλου, το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου και ώρα 6:00΄μ.μ., θα τελέσει την ακολουθία του Εσπερινού στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Οσιομάρτυρος Δαμιανού Τ.Κ. Αγίας Τριάδος Καρδίτσης.