- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Έκλεψε τις καρδιές όλων των Καρδιτσιωτών η περίφημη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού

«Έκλεψε» τις καρδιές όλων των Καρδιτσιωτών η διάσημη Μπάντα του Πολεμικού μας Ναυτικού, αφού η  Καρδίτσα ήταν  και φέτος ( για 2η συνεχόμενη χρονιά), η προνομιούχα πόλη σε όλη τη Θεσσαλία και ο αγαπημένος προορισμός,  που φιλοξένησε  την  εκπληκτική αυτή Μπάντα, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022, στην κεντρική πλατεία της πόλης , σε μια ονειρική συναυλία με τα ομορφότερα  τραγούδια της Ελληνικής μουσικής, που γέμισε τον ουρανό της Καρδίτσας με μελωδίες.

Στο πλαίσιο μιας εξαιρετικής συνεργασίας  του Δημάρχου Καρδίτσας  κ. Βασ. Τσιάκου , με το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και  τον πρόεδρό του κ. Κων/νο Σκριάπα, προσκλήθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά, η περίφημη αυτή Μπάντα, που έχει κερδίσει τις καρδιές όλων των Ελλήνων στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, με την ποιότητα, την αισθητική  και τους εξαιρετικούς σολίστες της.

Τον  Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχο ΠΝ κ. Στυλιανό Πετράκη , εκπροσώπησε ο Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Εθιμοτυπίας και Δημοσίων Σχέσεων του ΓΕΝ  Πλοίαρχος (ΠΝ) κ. Σαμοθράκης Ιωάννης, ο οποίος και παρέλαβε την τιμητική πλακέτα που επέδωσε το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» προς το ΓΕΝ, σε  ένδειξη ευγνωμοσύνης για την τεράστια προσφορά του Πολεμικού Ναυτικού στο Ελληνικό Έθνος ,την εξασφάλιση της ακεραιότητας της Ελλάδας ,αλλά και της διασφάλισης της Ειρήνης στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και στον κόσμο, με την ευκαιρία της συμμετοχής της Μπάντας του ΓΕΝ στην εκδήλωση στην πόλη της Καρδίτσας και της συνδιοργάνωσης της 21ης Συναυλίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με τον Δευτεροβάθμιο Οργανισμό Πολιτισμού και Επιστημών Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» 

 

Η , σπάνιας  ομορφιάς, συναυλία είχε τίτλο «Μουσικό ταξίδι με τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού»!»  και  ήταν, όπως κάθε χρόνο, μια σπονδή στην ποιότητα και  στην αισθητική, ενώ  ταξίδεψε τους τυχερούς θεατές  σε χρυσές εποχές της Ελληνικής μουσικής,  μέσα από εξαιρετική μουσική ,τραγούδι, εικόνες, νοσταλγία και έντονα συναισθήματα. (Συνθέτες: Μ. Θεοδωράκης, Γ. Μουζάκης, Μ. Πλέσσας, Μ. Χατζιδάκις, Γ. Μαρκόπουλος, Α. Καλδάρας, Σ. Κραουνάκης, Χρ. Νικολόπουλος, Μ. Λοiζος, Δ. Σαββόπουλος, Στ. Ξαρχάκος, Γ. Νταλάρας, Ν. Ζιώγαλας κ.ά.).

Tην καλλιτεχνική Διεύθυνση της Μπάντας είχε ο νέος της μαέστρος Πλωτάρχης (Ε) Αντώνης Καραγουδάκης ( Αρχιμουσικός ΠΝ), (που διαδέχθηκε τον εμβληματικό Κερκυραίο Αρχιμουσικό της Πλωτάρχη ΠΝ κ. Γεώργιο Τσιλιμπάρη -συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα ) και  ο οποίος συνεχίζει  επάξια τη λαμπρή πορεία της Μπάντας  σε Ελλάδα και εξωτερικό και διατηρεί την απαράμιλλη ποιότητά  της,  αφού αυτή, με τη σοβαρή δουλειά των τελευταίων χρόνων, κατατάσσεται ,πλέον , στις καλύτερες  της Ευρωπαϊκής ηπείρου και προσκαλείται για εμφανίσεις σε όλη την υφήλιο.

Η Μπάντα του Πολεμικού μας Ναυτικού εμφανίστηκε στην Καρδίτσα με τους κορυφαίους μουσικούς –σολίστες της και ερμηνευτές της, που ήταν ο Θοδωρής Μπιράκος (Βαρύτονος) , Ανδρέας Καραούλης  (τενόρος),  η  Μαρίζα Σακελλαρίου (Σοπράνοκαι  ο Μανώλης Κοκκώνης (τενόρος) .

Σημειώνεται ότι η  Μπάντα ΓΕΝ , είναι, πλέον, περιζήτητη και πραγματοποιεί μόνο επιλεγμένες εμφανίσεις, έχει παντού τεράστια αποδοχή και αναγνωρισιμότητα για την μοναδική ποιότητά της, ενώ αναδεικνύει την Κοινωνική Αλληλεγγύη ως υπέρτατο κοινωνικό αγαθό, σε συνεργασία με το Δίκτυο «Περραιβία», με το οποίο έχουν, ήδη, συνδιοργανώσει είκοσι μία (21) συναυλίες, τα τελευταία χρόνια, στηρίζοντας πολλές κοινωνικές δομές, σε όλη την Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος της Καρδίτσας κ. Βασ. Τσιάκος , αποδείχτηκε, για μια ακόμα φορά, εξαιρετικός οικοδεσπότης, προσφέροντας στους πολίτες της πόλης του ένα εξαιρετικό και υψηλής αισθητικής πολιτιστικό γεγονός, σε συνεργασία με το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και φιλοξένησε τη Μπάντα ΓΕΝ κατά τρόπο υποδειγματικό, καθ’ όλη τη διάρκεια της διήμερης παραμονής της στην Καρδίτσα, ενώ προσέφερε, μαζί με τον κ. Κώστα Σκριάπα , αναμνηστικές πλακέτες σε όλους τους σπουδαίους συντελεστές της συναυλίας.

Ο Πρόεδρος Κώστας  Σκριάπας και ο Αντιπρόεδρος Κώστας Φουρκιώτης του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», μετά το τέλος της εκπληκτικής συναυλίας στην Καρδίτσα, δήλωσαν ότι :  «Οι  πολύ υψηλού επιπέδου συναυλίες, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του ΓΕΝ με  το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», έχουν γίνει θεσμός για την Ελλάδα, αφού μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί είκοσι μία (21) μεγάλες συναυλίες  και έχουν δημιουργήσει ένα φανατικό κοινό, που με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί, κάθε χρόνο, τις πολιτιστικές αυτές εκδηλώσεις, κατακλύζοντας τα ανοιχτά μεγάλα θέατρα , όπου αυτές πραγματοποιούνται.

Επίσης, όπως συμβαίνει όλα τα τελευταία δέκα χρόνια ,  κατά τα οποία το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” συνεργάζεται με τη Μπάντα ΓΕΝ , 1. αναδεικνύεται το τεράστιο πολιτιστικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Μπάντας , 2. αναδεικνύονται  οι μεγάλοι Έλληνες δημιουργοί, 3. προσφέρεται σε όλους τους πολίτες ένα υψηλής αισθητικής γεγονός, 4.  αναδεικνύεται η Κοινωνική Αλληλεγγύη ως υπέρτατο κοινωνικό αγαθό και 5. ταυτόχρονα υποστηρίζονται ευπαθείς ομάδες, με εντυπωσιακά αποτελέσματα και κοινωνικά μηνύματα  (κοινωνικά παντοπωλεία, ορφανοτροφεία, καρκινοπαθείς, ΑμεΑ, κινητικά ανάπηροι, παιδιά με αναπηρίες, ιδρύματα, γηροκομεία κ.ά) .
Εξάλλου,  είναι γνωστό ότι η εξαιρετική Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από τέχνη της μουσικής, διαφημίζει όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, δημιουργώντας -και μέσα από την τέχνη- βαθιά αισθήματα εμπιστοσύνης και σεβασμού προς τις Ένοπλες Δυνάμεις συνολικά.

Ευχή και των δύο πλευρών  είναι αυτή η εξαιρετική συνεργασία, της Μπάντας ΓΕΝ και Δικτύου «Περραιβία»,  να συνεχιστεί και στο μέλλον ,με αμείωτο ρυθμό.»