- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εκλογικός νόμος και χρηματοδότηση έργων του Νομού η ατζέντα συνάντησης Γ. Κωτσού με Μ. Βορίδη και Στ. Πέτσα

Συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών είχε ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός, κατά τις οποίες συζητήθηκαν διεξοδικά το σ/ν που αφορά στο νέο εκλογικό νόμο για την Αυτοδιοίκηση, αλλά και η κατά προτεραιότητα ένταξη έργων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» των Δήμων του Νομού μας, λόγω του χαρακτηρισμού τους από την Πολιτεία ως άμεσα πληττόμενους του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού».

Ειδικότερα, στη συνάντηση του κ. Κωτσού με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, ο Βουλευτής έθιξε το θέμα κατάργησης της απλής αναλογικής του αποτυχημένου νόμου του ΣΥΡΙΖΑ και της ενίσχυσης της κυβερνησιμότητας των ΟΤΑ μέσω της εκλογής απ’ τον πρώτο γύρο του συνδυασμού που θα συγκεντρώνει ποσοστό 43%, εξασφαλίζοντας τα 3/5 των εδρών στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Κωτσός αναφέρθηκε στην εισαγωγή κατώτατου ορίου της τάξεως του 3% για την εκλογή συμβούλου από κάθε συνδυασμό. Παράλληλα, συζήτησε και το θέμα επαναφοράς της 5ετούς θητείας Δημάρχων και Περιφερειαρχών, όπως ίσχυε και παλαιότερα.

Ο Βουλευτής, συναντήθηκε επίσης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, στον οποίο έθεσε το θέμα της αξιοποίησης διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων για στήριξη των Δήμων του Νομού Καρδίτσας, οι οποίοι υπέστησαν πρωτόγνωρη φυσική καταστροφή πέρυσι το Σεπτέμβριο.

Ο κ. Κωτσός επισήμανε τα πολλά προβλήματα προσβασιμότητας και υποδομών που αντιμετωπίζουν οι Καρδιτσιώτες και ζήτησε από τον κ. Πέτσα να συμβάλλει στην προώθηση της ένταξης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» απολύτως αναγκαίων παρεμβάσεων των Δήμων του Νομού, «προκειμένου – όπως υπογράμμισε – να καταφέρουμε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τις βιβλικές καταστροφές του Ιανού».

Ο Καρδιτσιώτης πολιτικός συμφώνησε με τους Υπουργούς να βρίσκονται σε συνεχή επαφή για τα τοπικά προβλήματα και τους ευχήθηκε,δια ζώσης πλέον, κάθε επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα, δηλώνοντας τηβεβαιότητα πως θα ανταποκριθούν και με το παραπάνω, σε οποιαδήποτε πρόκληση συναντήσουν στο δύσκολο έργο τους.