- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εκπαιδευτική επίσκεψη του 2ου Γυμνασίου Καρδίτσας στην Καλαμπάκα

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022 εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου του 2ου Γυμνασίου Καρδίτσας στην Καλαμπάκα και στη μονή Κορμπόβου. 58 μικροί μαθητές, με τη συνοδεία της διευθύντριας κ. Τσατσαρώνη Βασιλικής και των εκπαιδευτικών Γαρίτου Αντιγόνης, Τζιατζιάφη Δημήτρη και Τσιαντή Αναστασίας, επισκέφτηκαν αρχικά τη μονή Κορμπόβου στα Τρίκαλα, όπου θαύμασαν την αρχιτεκτονική, τα εκθέματα και το εργαστήρι υφαντικής της μονής και ενημερώθηκαν για την ιστορία και τη λειτουργία της.

Στη συνέχεια μετέβησαν στην Καλαμπάκα, όπου επισκέφτηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών Μετεώρων και θαύμασαν τα πρωτότυπα εκθέματα σχετικά με τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής.

Τέλος, επισκέφτηκαν το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας στην Καλαμπάκα, όπου είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το παλιό ελληνικό σχολείο και τη λειτουργία του και να κάνουν συγκρίσεις με τα παλαιότερα και σύγχρονα εκπαιδευτικά συστήματα, ενώ παρακολούθησαν και βίντεο για την ιστορία των Μετεώρων.

Οι μαθητές απόλαυσαν τη σύντομη αυτή επίσκεψη σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές της Ελλάδας και επέστρεψαν στην Καρδίτσα με άριστες εντυπώσεις, που ενίσχυσαν την απόφασή τους για εμπλουτισμό της σχολικής ζωής με γνώσεις και εμπειρίες που μόνο οι επιτόπιες εκπαιδευτικές επισκέψεις μπορούν να προσφέρουν.