Ελαφρώς «παγωμένη» διαγράφεται η κίνηση στα ζαχαροπλαστεία της Καρδίτσας μια ανάσα πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Όσο για τις τιμές, κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, με τα μελομακάρονα μνα κοστίζουν 14 ευρώ το κιλό και τους κουραμπιέδες 15 ευρώ το κιλό.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Καρδίτσας Χρήστος Χόντος μίλησε στο Ηχόραμα 100,8 τόσο για την κίνηση όσο και τις τιμές των γλυκισμάτων που πρωταγωνιστούν αυτή την περίοδο.
Ο κ. Χόντος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Μεσημεριανό Μαγκαζίνο» (καθημερινά 13:00-14:00) με τη Βάσω Μπαλαμπάνη όπου τόνισε τα ακόλουθα:

«Μέχρι στιγμής η αγορά είναι ελαφρώς ΄΄πεσμένη΄΄ σε σύγκριση με άλλες χρονιές.
Θεωρώ, όμως, ότι δεν έχουν παίξει ρόλο σε αυτό οι αγρότες με τα μπλόκα γιατί υπάρχουν πολλά παράπονα τον τελευταίο καιρό.
Αντιθέτως, εμείς είμαστε με τους αγρότες. Ο τόπος μας στηρίζεται στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.
Οι τιμές είναι ακριβώς ίδιες με πέρυσι παρόλο που υπάρχουν κάποιες αυξήσεις σε υλικά όπως βούτυρα, γάλα, άλευρα και σοκολάτα.
Εμείς σαν κατάστημα κρατάμε ίδιες τιμές με πέρυσι, ελαφρώς κάτω και σε άλλα προϊόντα.
Σε γενικές γραμμές, προτιμάμε τοπικά προϊόντα, όπως μέλι και καρύδι, για τα γιορτινά γλυκά.
Ευελπιστώ και είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει κίνηση στην αγορά της πόλης, απλώς με μια μικρή καθυστέρηση γιατί είναι λίγο μπερδεμένα τα πράγματα τώρα και με τους αγρότες, έχουν αργήσει κάποιες πληρωμές, και τώρα που θα μπουν και τα δώρα των Χριστουγέννων, οπότε θα κινηθεί η αγορά.
Για την ώρα, και λόγω νηστείας, υπάρχει ζήτηση στα σιροπιαστά.
Πέρα από τα μελομακάρονα, που φέτος η τιμή τους ανέρχεται σε 14 ευρώ το κιλό τα 25 κομμάτια, υπάρχει μπακλαβάς, σε ταψάκι και σε κομμάτι, μηλοπιτάκια, ροξάκια, σαραγλάκια, κανταίφια.
Εποχιακά έχουμε τα πανετόνε και τσουρέκια γεμιστά, σιροπιαστά, σε διάφορες γεύσεις.
Στα πανετόνε έχουμε δύο γεύσεις, το κλασικό που είναι με φρούτα και σταφίδες και ένα με κάστανο και σοκολάτα.
Οι τιμές τους είναι στα 15 και στα 17 ευρώ.


Υπάρχουν, επίσης, και γλυκά κεράσματα, σοκολατάκια που ξεκινούν από 14 ευρώ και πάνω.
Όπως και σπιτάκια που τα βρίσκουμε στα 20 ευρώ και είναι ωραία δώρα για παιδιά και για τα βαφτιστήρια.
Τα μελομακάρονα ξεκινούν από 14 ευρώ το κιλό και με σοκολάτα επικάλυψης στα 15 ευρώ.
Οι κουραμπιέδες είναι στα 15 ευρώ το κιλό.
Εμείς, επιπροσθέτως, έχουμε και κάποιες προτάσεις χριστουγεννιάτικες για το οικογενειακό τραπέζι και πιο συγκεκριμένα οικογενειακή πορτοκαλόπιτα, σοκολατόπιτα σε γυάλινο μπολ με μους σοκολάτας και πάνω γκανάζ γάλακτος και εκμέκ πολίτικο με διπλοφουρνιστό τσουρέκι.
Όλοι οι συνάδελφοι ζαχαροπλάστες προτιμούν άλφα πρώτη ύλη, φρέσκα υλικά και χαμηλές τιμές, όσο μπορούν».
Β.Μ.