- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

ΕΛΜΕ: Άμεση δραστική μείωση της ύλης σε όλα τα μαθήματα όλων των τάξεων

Σε ακόμη μια άθλια ενέργεια προχώρησε το ΥΠΑΙΘ με την εγκύκλιό του (29601/ΓΔ4/16-03-2022) που αφού στοχοποιεί τους εκπαιδευτικούς «Υπεύθυνοι για την ολοκλήρωση της ύλης είναι οι διδάσκοντες» καλεί σε «αναμόρφωση προγραμμάτων» στα σχολεία, όταν «παρατηρείται καθυστέρηση στη διδασκαλία των μαθημάτων που εξετάζονται στις προαγωγικές εξετάσεις»!

Ουσιαστικά, απαιτεί με αυταρχικό τρόπο από τους εκπαιδευτικούς:

Το ΥΠΑΙΘ επιδιώκει πάση θυσία να εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων. Θύματα και πάλι είναι οι μαθητές και οι μαθήτριές μας. Θα οδηγηθούν σε απόρριψη και θα εσωτερικεύσουν την «αποτυχία» τους. Μαζί και με την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, στόχος της κυβέρνησης για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είναι να αποθαρρύνει τους εφήβους να ολοκληρώσουν τις Λυκειακές τους σπουδές, να τους εξωθήσει σε δομές μεταγυμνασιακής κατάρτισης και να εγκαταλείψουν τα όνειρά τους για σπουδές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ταυτόχρονα, επιδίωξη του ΥΠΑΙΘ είναι να ενοχοποιήσει τους εκπαιδευτικούς, με μετρήσιμα πλέον μεγέθη για τη μαθητική αποτυχία, μπροστά και στη διαδικασία της αξιολόγησης. (Το 2013-14 η μαθητική «αποτυχία» από την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων έφτασε σχεδόν στο 25%).

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τη μεγάλη εξεταστική δοκιμασία των μαθητών του Λυκείου. Η Τράπεζα Θεμάτων ενημερώνεται με πλήθος θεμάτων, πολλά από τα οποία είναι υπερβολικά δύσκολα και ακραία, εντελώς αναντίστοιχα προς τη σχολική πραγματικότητα.