- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

ΕΛΜΕ: Διεκδικούμε σταθερή δουλειά, με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας

Ένας 50χρονος εργαζόμενος, μέλος συνεργείου εργολάβου, έχασε τη ζωή του (12/1), την ώρα που εκτελούσε εργασίες για τον ΔΕΔΔΗΕ στα Καλύβια Πεζούλας. Ο εργαζόμενος φέρεται να χτυπήθηκε από ρεύμα μέσης τάσης κατά τη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης βλαβών στην ηλεκτροδότηση στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα. Μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Καρδίτσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η ΕΛΜΕ Καρδίτσας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η εντατικοποίηση της εργασίας και η έλλειψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας κυριαρχούν σε όλους τους χώρους δουλειάς. Πολλές φορές, οι εργαζόμενοι καλούνται να εργαστούν κάτω από δύσκολες συνθήκες, όπως η πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή μας με μεγάλη εντατικοποίηση, με δεκάωρα, με «κόντρα βάρδιες» που τους φέρνουν καθημερινά αντιμέτωπους με την εξάντληση, μεγαλώνοντας έτσι το κίνδυνο εργατικού ατυχήματος.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και των προηγούμενων είναι μεγάλες καθώς με τη στάση τους σφραγίζουν τις εξελίξεις σε χώρους όπως είναι αυτός της Ενέργειας. Η έλλειψη προσωπικού, η αύξηση των εργολαβιών, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, η κακή συντήρηση του δικτύου, η εντατικοποίηση της εργασίας και η έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας είναι η αιτία που θρηνούμε ακόμη έναν εργάτη. Ταυτόχρονα, μετά και τις πρόσφατες ανατιμήσεις ο λαός πληρώνει ακριβά το ρεύμα ενώ πολλά εργατικά – λαϊκά σπίτια αδυνατούν να ζεσταθούν.

Το νέο αυτό εργατικό δυστύχημα δεν αποτελεί ένα τυχαίο γεγονός, αλλά είναι αποτέλεσμα των εντατικών και άθλιων συνθηκών εργασίας- οι οποίες πλέον γίνονται με τη βούλα του νέου νόμου-“έκτρωμα» Χατζηδάκη- και υπάρχουν σε κάθε χώρο δουλειάς όπου έχει ως στόχο την εξασφάλιση του εργοδοτικού κέρδους, με το λιγότερο δυνατό κόστος.

Οι εκπαιδευτικοί, που είμαστε από τους  πρώτους κλάδους που έπιασαν τόπο οι αντεργατικές διατάξεις του ν. Χατζηδάκη, βρίσκονται απέναντι στην πολιτική που θέλει τους εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους, χωρίς βασικά δικαιώματα.