- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

ΕΛΜΕ: Κανένα σχολείο πρότυπο ή πειραματικό χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του συλλόγου διδασκόντων

Η ΕΛΜΕ Καρδίτσας με πρόσφατη ανακοίνωση καθώς και με διαμαρτυρία στο Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σχετικά με τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία, έχει εκφράσει τη θέση της στο συγκεκριμένο ζήτημα,  καλώντας τους Συλλόγους Διδασκόντων να μη συναινέσουν στη μετατροπή των σχολείων σε Πρότυπα και Πειραματικά. Επιπλέον, κάλεσε  το Διευθυντή της ΔΔΕ Καρδίτσας να μην καταθέσει πρόταση μετατροπής  κάποιου σχολείου σε Πρότυπο και Πειραματικό, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Συλλόγων Διδασκόντων.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας (Παρασκευή 26-03-21) παρουσία πολλών συναδέλφων, ο Διευθυντής της ΔΔΕ Καρδίτσας απέφυγε να απαντήσει, εάν προχώρησε σε πρόταση μετατροπής κάποιου σχολείου σε Πρότυπο ή Πειραματικό. Ο ΔΔΕ θα πρέπει να γνωρίζει πως οι αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων είναι αρνητικές στη μετατροπή σχολείων σε Πρότυπα και Πειραματικά  και πως, αν επιχειρήσει, να προτείνει τη μετατροπή, θα βρεθεί σε αντίθεση με τις αποφάσεις των σωματείων ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕΚ.

Καλούμε λοιπόν το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας να αποσύρει πιθανή  εισήγηση του για μετατροπή  συγκεκριμένων σχολείων σε Πρότυπα ή Πειραματικά.

Επειδή:

Επιμένουμε να διεκδικούμε δημόσιο δωρεάν ποιοτικό σχολείο για όλους/ες!

Καλούμε το Διευθυντή ΔΕ Καρδίτσας  να σεβαστεί τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων και να μην προτείνει τη μετατροπή σχολείων σε Πρότυπα ή Πειραματικά, εφόσον ο Σύλλογος έχει αποφασίσει διαφορετικά.