- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Κάλεσμα σε σύσκεψη

Δυο χρόνια πανδημίας  και μαζί με την απουσία ουσιαστικών μέτρων αντιμετώπισής της και την κατάρρευση του συστήματος δημόσιας υγείας, την ακρίβεια που φέρνει μεγαλύτερη φτώχεια η κυβέρνηση βρήκε ευκαιρία να επιτεθεί, να “εκκενώσει” το δημόσιο σχολείο από δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών.

 Από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, την Τράπεζα Θ(υ)εμάτων, τις εξετάσεις PISA μέχρι την αξιολόγηση, την αναζήτηση χορηγών μέσω της “αυτονομίας” σχολικών μονάδων και από τις συγχωνεύσεις σχολείων-σχολών-τμημάτων, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τα κενά εκπαιδευτικών μέχρι την ποινικοποίηση της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης το ίδιο αντιδραστικό-κατάμαυρο νήμα συνδέει τις κυβερνητικές επιδιώξεις:

Αυτά και αλλά πολλά που δεν αναφέρθηκαν συγκροτούν το μακρύ κατάλογο των αντιεκπαιδευτικών μέτρων.

Προκύπτει έτσι η ανάγκη να υπάρξουν κοινές παρεμβάσεις, δράσεις, κινητοποιήσεις μαθητών-φοιτητών-γονιών-εκπαιδευτικών-εργαζομένων για να υπερασπίσουμε τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα στο δημόσιο σχολείο. Για να διεκδικήσουμε το καθολικό δικαίωμα στις δωρεάν σπουδές. Η παιδεία αφορά όλο το λαό.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας καλεί το σύλλογο Α/θμιας, μαθητικά συμβούλια, φοιτητικούς συλλόγους, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, το Ν.Τ. Της ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, την ΕΟΑΣΚ, σωματεία εργαζομένων, συλλογικότητες σε σύσκεψη το Σάββατο 29/1 στις 6μμ στο Εργατικό Κέντρο για να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε κοινές πρωτοβουλίες προπαγάνδισης και δράσης.