- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εμβολιασμένοι στην πλειοψηφία τους οι γιατροί της Καρδίτσας

Υποχρεωτικός είναι πλέον ο εμβολιασμός όλων των υγειονομικών ο κλάδος των οποίων καλείται να εκπληρώσει τις νέες αποφάσεις, ενώ σε αντίθετη περίπτωση υπάρχουν σημαντικές κυρώσεις και πρόστιμα.

Όπως μας δηλώνει  ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας κ. Έκτορας Γάζος οι γιατροί στην περιοχή μας (αυτοί που εργάζονται στο Νοσοκομείο και τα Κ.Υ.) έχουν εμβολιαστεί στην συντριπτική τους πλειοψηφία και μάλιστα μέσα στο πρώτο δίμηνο από την έναρξη των εμβολιασμών είχε εμβολιαστεί το 70%.

Όπως μας εξηγεί ο κ. Γάζος, η Ένωση Ιατρών από την πρώτη στιγμή είχε επισημάνει ότι το εμβόλιο είναι το πιο σημαντικό όπλο και είχε τονίσει τα οφέλη του, όμως η κυβέρνηση εναπόθεσε όλες τις ελπίδες στον εμβολιασμό και έχει αφήσει αθωράκιστο το δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Χρησιμοποιεί τον εμβολιασμό και τους ανεμβολίαστους για να κρύψει τις αδυναμίες της» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γάζος προσθέτοντας πως χρειάζονται ουσιαστικά μέτρα στήριξης της υγείας και των εργαζομένων.

Για ποιους είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

Το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά την εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, τόνισε πως όποιος δεν εμβολιαστεί, θα του δοθεί άδεια άνευ αποδοχών. Υποχρεωτικός γίνεται και ο εμβολιασμός και όσων διαμένουν στις εν λόγω δομές.

Μέχρι τις 16 Αυγούστου, λοιπόν, όλοι οι εργαζόμενοι των μονάδων αυτών (υγειονομικό, διοικητικό, υποστηρικτικό προσωπικό) θα πρέπει να έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου τους και να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους στον προβλεπόμενο ανά τύπο εμβολίου χρόνο.

Υποχρεωτικός γίνεται ο εμβολιασμός για εργαζόμενους σε: 

Υποχρεωτικός είναι εμβολιασμός και για όλους τους νεοεισερχόμενους φιλοξενούμενους στις εν λόγω μονάδες. Τα πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων είναι 50.000 ευρώ στη δομή και 200.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής, επιφυλασσόμενων τυχών ποινικών και πειθαρχικών κυρώσεων.

Υποχρεωτικός επίσης ο εμβολιασμός σε όλες τις δομές υγείας. Έως την 1η Σεπτεμβρίου όλο το προσωπικό θα πρέπει να έχει κάνει την πρώτη δόση.