- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ενημέρωση για την υδροδότηση των Κοινοτήτων Λίμνης Πλαστήρα

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα ενημερώνει υπεύθυνα τους δημότες και επισκέπτες των κοινοτήτων για το θέμα της υδροδότησης, ως εξής:

Α. Η ποιότητα του νερού σε όλα τα δίκτυα ύδρευσης είναι διασφαλισμένη όπως προκύπτει από το διαρκή έλεγχο των δικτύων από το Δήμο. Όσοι διαδίδουν ότι το νερό είναι ακατάλληλο προς πόση, λένε συνειδητά ψέματα, οι μετρήσεις του εργαστηρίου της ΔΕΥΑΚ είναι στη διάθεση όλων.

Β. Η ποσότητα του νερού είναι επαρκής. Ειδικά στο δίκτυο ύδρευσης που εξυπηρετεί τις κοινότητες Κρυονερίου, Κερασιάς, Μορφοβουνίου και Μεσενικόλα, είναι αποδεδειγμένα περισσότερη από κάθε άλλη χρονιά, τελευταία μάλιστα αυξημένη κατά 35% κατ΄ ελάχιστον. Είναι αληθινά περίεργο γιατί εφέτος δεν επαρκεί το νερό και σημειώνονται διακοπές, ενώ στα δίκτυα πέφτουν περισσότερες από κάθε άλλη φορά ποσότητες. Αλήθεια που πηγαίνει τόσο νερό; Εκ μέρους του Δήμου γίνεται έλεγχος για τις εισροές – εκροές νερού στα δίκτυα και είναι βέβαιο ότι θα εντοπιστεί γιατί δημιουργείται το πρόβλημα.

Γ. Καλούμε τους καταναλωτές να συνεισφέρουν στην εξοικονόμηση νερού και να περιορίσουν την άσκοπη κατανάλωση. Υπενθυμίζουμε ότι το δίκτυο ύδρευσης δεν έχει αρδευτικό χαρακτήρα και αυτό θα πρέπει να γίνει σεβαστό.

Τέλος, παραδίδουμε στην κρίση των δημοτών εκείνους που παίζουν ευτελή παιχνίδια εντυπώσεων, προσπαθώντας να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη. Έχουμε ζητήσει τη συνδρομή του Εισαγγελέα για τις αυθαίρετες παρεμβάσεις στα δίκτυα. Όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, «ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται». Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε αταλάντευτα για την ομαλή υδροδότηση του Δήμου, χωρίς να συμμετέχουμε στα φθηνά παιχνίδια εντυπώσεων.

Ευχαριστούμε τους δημότες για την κατανόηση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.