- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εντείνεται η πολιτική δραστηριότητα της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ

Συνεχίζεται  και εντείνεται η πολιτική δραστηριότητα της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ μπροστά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Έτσι σε ομιλίες, περιοδείες και συσκέψεις οι υποψήφιοι βουλευτές Καρδίτσας του ΚΚΕ ανέδειξαν τις διαχρονικές ευθύνες  του κράτους και των αστικών κυβερνήσεων στη διαρκή επιδείνωση της ζωής του λαού και την αναγκαιότητα της λαϊκής επαγρύπνησης  και μαχητικής αντεπίθεσης στις επιδιώξεις και στους σχεδιασμούς τους.

Συγκεκριμένα ο υποψήφιος βουλευτής Καρδίτσας του ΚΚΕ, Νίκος Τέγος μέλος του ΓΠ Θςσσαλίας του ΚΚΕ, μίλησε σε  συγκέντρωση στο καφενείο Λιάπα στο Μουζάκι, η Πόπη Μπούτα μέλος της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, μίλησε σε συγκέντρωση στο Ξυνονέρι, ο Έκτορας Γάζος μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας στο καφενείο Βασιλείου στην Κρανιά.

Ταυτόχρονα έγιναν περιοδείες κλιμακίων του Κόμματος με επικεφαλής τον Γιάννη Τσιούτρα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στη ΔΕΗ, στο Δασαρχείο, στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, στα εμπορομάγαζα με τον Πάνο Τζόκα,  στη Μαγούλα με τον Έκτορα Γάζο. 

Επίσης έγιναν  συναντήσεις με υπαλλήλους στην Πυροσβεστική Μουζακίου και με το ΔΣ γονέων και κηδεμόνων ΑΜΕΑ με τον Νίκο Τέγο, και με ΔΣ ΑΜΕΑ με τον Έκτορα  Γάζο. Σ’ αυτές τις συναντήσεις συζητήθηκαν τα ιδιαίτερα προβλήματα του κάθε φορέα και αναλύθηκαν τόσο οι ανάλογες θέσεις του κόμματος όσο και οι κομματικές παρεμβάσεις που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Μέσα από την πλούσια πολιτική δραστηριότατα του ΚΚΕ οι υποψήφιοι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος τόνισαν πως οι πραγματικές αιτίες του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών πρέπει να αναζητηθούν στο κυνήγι του κέρδους των μεγάλων ομίλων, στην απελευθέρωση και εμπορευματοποίηση των συγκοινωνιών, στον κατατεμαχισμό του ΟΣΕ και στην εκμετάλλευση του μεταφορικού έργου από το ιδιωτικό κεφάλαιο. Πρόκειται για πολιτικές εχθρικές με τα λαϊκά συμφέροντα που υπηρέτησαν και υπηρετούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Είναι οι ίδιες πολιτικές που διαλύουν και ιδιωτικοποιούν το σύστημα Υγείας, της παιδείας, αλλά και της ενέργειας, που αφήνουν ανυπεράσπιστο το λαό από φυσικές καταστροφές αφού η αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία αποτελούν μη επιλέξιμες δαπάνες.

Οι ομιλητές κάλεσαν  στην ενδυνάμωση του εργατικού – λαϊκού κινήματος, τη συμπόρευση και την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ.