- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εντυπωσιακή με πλήθος κόσμου η 11η Γιορτή Σταφυλιού στο Μουζάκι

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε την Κυριακή (11/9/2022) το βράδυ, στη σκεπαστή Δημοτική αγορά του Μουζακίου, όπου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η «11ηΓιορτή Σταφυλιού» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών σε συνεργασία με το Δήμο Μουζακίου.

Μετά από δυο χρόνια αναγκαστικής αναστολής πάσης φύσεως εκδηλώσεων λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, η καθιερωμένη γιορτή των αμπελιών επανέκαμψε δυναμικά στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του Δήμου.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε εμφανίσεις από τα χορευτικά συγκροτήματα του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Δρακότρυπας «Η Ανάπλαση» και του Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων.

Προηγήθηκαν χαιρετισμοί από τους παριστάμενους βουλευτές κ. Γιώργο Κωτσό και κ. Ασημίνα Σκόνδρα, το Δήμαρχο Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνη Στάθη, την Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Μουζακίου κ. Φανή Δασκάλου, την Ταμία κ. Στέλλα Σπανού, την Εκπρόσωπο του Χ.Ο. Τρικάλων κ. Εφη Πατσιαούρα και τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας κ. Γιάννη Καραντάνα.

Ο Δήμαρχος εξήρε «την πλούσια δράση του Συλλόγου Γυναικών και την άψογη διοργάνωση της φετινής «Γιορτής Σταφυλιού» η οποία έχει καθιερωθεί πλέον ως ένας επιτυχημένος θεσμός που αναδεικνύει την τοπική σταφυλο-οινοπαραγωγή και φέρνει πιο κοντά όλους τους δημότες». Ταυτόχρονα – τόνισε ο κ. Στάθης – αποτελεί και μια ξεχωριστή ευκαιρία ψυχαγωγίας με εντυπωσιακές παρουσιάσεις παραδοσιακών χορών από τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους και όχι μόνον».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου, ευχαρίστησε την Πρόεδρο του ΝΠΔΔ (Αθλητισμός – Πολιτισμός – Νεότητα) του Δήμου Μουζακίου κ. Μαρία Καραμπέκου, για την άριστη συνεργασία που έχουν αναπτύξει, ενώ απένειμε τα εύσημα στις γυναίκες-μέλη του Συλλόγου για την καθοριστική συμβολή τους στη Γιορτή, τους παραγωγούς και επιχειρηματίες για τα προϊόντα που πρόσφεραν, τους μαγαζάτορες της Αγοράς, τους εργαζόμενους του Δήμου για τη σημαντική δουλειά τους, όλους τους συντελεστές και χορηγούς που στήριξαν δυναμικά τη διοργάνωση. Τη«Γιορτή Σταφυλιού», η κ. Δασκάλου τη χαρακτήρισε θεσμό – σύμβολο για την τοπική σταφυλοπαραγωγή και τα προϊόντας της (σταφύλια, κρασί, τσίπουρο), ο οποίος κάθε χρόνο κλείνει το μεγάλο κύκλο των θερινών πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Μουζάκι.

Να σημειωθεί ότι η κ. Δασκάλου επισήμανε πως συζητείται με το Δήμο Μουζακίου και το ΝΠΔΔ, η χρονική διεύρυνση της Γιορτής με πραγματοποίηση και παράλληλων εκδηλώσεων.

Στη συνέχεια, το χορευτικό τμήμα του Μ.Ε.Σ. Δρακότρυπας επικεντρώθηκε σε παραστάσεις δημοτικών χορών της περιοχής μας, ενώ ο Χ.Ο.Τ. παρουσίασε νησιώτικους χορούς του Β.Α. Αιγαίου – Κυκλάδων και Δωδεκανήσου. Τραγούδησαν οι γνωστοί ερμηνευτές Χριστόδουλος Κωσταρέλος και Φαίδρα Διαμαντή.

Στο κοινό προσφέρθηκαν πιάτα με παραδοσιακά εδέσματα, κρασί και σταφύλια.