- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εορτή των κατηχητικών για την 25η Μαρτίου

Την Κυριακή 26 Μαρτίου στις 12.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση των κατηχητικών της πόλης της Καρδίτσας, τιμώντας την Δεσποτικοθεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την εθνική επέτειο της Ελληνικής Επαναστάσεως της 25ης Μαρτίου 1821.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Σοφίας, Ιωάννου Χρυσοστόμου και Σπυρίδωνος Καρδίτσας.

Οι αγνές και καθαρές ψυχές των παιδιών μας, γέμισαν ευγνωμοσύνη και δέος, και σεβασμό και κατάνυξη, και δάκρυα και φως, αναφερόμενοι στο μεγάλο Εκκλησιαστικό γεγονός του, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, αλλά και καθώς περιηγήθηκαν στα ιστορικά μονοπάτια του 1821. Αυτά τα μονοπάτια, που μόνο οι ήρωες και οι άξιοι τα περπατούν.

Και συγκίνησαν μικρούς και μεγάλους. Όλους όσοι  παραβρέθηκαν στην πολύ όμορφη αυτή γιορτινή εκδήλωση.

Η εορτή, περιελάμβανε:

1 Ομιλία από την εκπαιδευτικό κ. Σταυρούλα Ιωακέιμ, με θέμα: Ο Ευαγγελισμός της Παναγίας και της Πατρίδας μας.

2 Εθνικοθρησκευτικά ποιήματα από τα παιδιά των κατηχητικών της πόλης της Καρδίτσας.

3  Εθνικά και πατριωτικά τραγούδια από την χορωδία των κατηχητικών. Με τον Μαέστρο Πέτρο Τσιμπερόπουλο. Και στα μουσικά όργανα την Φανή Καραμήτρου.

4 Παρουσίαση θεατρικού, με θέμα: Κρυφό σχολειό και Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, υπό την επίβλεψη της εκπαιδευτικού κ. Βάϊας Σωτηροπούλου.

H παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από τον κατηχητή κ. Αθανάσιο Νιαβή.

Και μέσα από την πολύ ωραία ομιλία, τα ποιήματα, το υπέροχο θεατρικό και τα τραγούδια που άγγιξαν την ψυχή μας, συγκινηθήκαμε με την αναφορά στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, της γλυκιάς μας Παναγίας, που πάντοτε εμείς οι Χριστιανοί, θα ατενίζουμε με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό την μεσίτρια του ουρανού. Αλλά θαυμάσαμε και στα κλεφτά, λίγη από την δόξα και τον παλμό των προγόνων μας, στο μακρινό αλλά και κοντινό 1821.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Γενικός Αρχιερατικός επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως μας π. Θωμάς Κάϊας, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη μας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Καρδίτσας κ. Τσιάρας, ο Βουλευτής Καρδίτσας κ. Κωτσός, η Βουλευτής Καρδίτσας κ. Σκόνδρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ Κων/νος Νούσιος και εκπρόσωπος του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Τσιάκου.

Σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα γεμάτη χαρά, συγκίνηση, αισιόδοξα μηνύματα και πολύ αγάπη, γονείς και παιδιά απόλαυσαν ένα πρωινό, ξεχωριστό και ευλογημένο.

Όμως για τους Έλληνες, το ταξίδι του ΄21 συνεχίζεται και θα συνεχίζεται για πάντα, όσο στα μεγάλα μάτια των παιδιών μας λαμπιρίζει το φως του Χριστού και η ανταύγεια της Πατρίδος.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Γενικός Αρχιερατικός επίτροπος  π. Θωμάς Κάϊας, ο οποίος, αφού μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Τιμοθέου, ευχαρίστησε τους Άρχοντες του τόπου μας για την παρουσία τους στην υπέροχη γιορτή που παρουσίασαν τα παιδιά, τους διοργανωτές, τους κατηχητές, τους γονείς αλλά και τα παιδιά, για τον κόπο που έκαναν για την παρουσία αυτής της όμορφης εορτής.

Στο τέλος μοιράστηκαν γλυκίσματα σε όλους και σημαίες στα παιδιά.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε το γραφείο νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως μας.