- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Επαφές της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων με τοπικούς φορείς

Μετά από τη δρομολόγηση ενός χρόνιου αιτήματος ζωτικής σημασίας για τη βέλτιστη λειτουργία των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Καρδίτσας, ξεκίνησε ένας νέος κύκλος ενημερωτικών συναντήσεων με πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες του τόπου μας.

Για τη μέγιστη διεκδίκηση των νέων αιτημάτων μας και την ισχυροποίηση των θέσεών μας, αποφασίστηκε από τα προεδρεία μας η σύσταση κοινής αντιπροσωπείας των Αστυνομικών Ενώσεων του Νομού μας για την προώθηση του διεκδικητικού μας πλαισίου.

Στα πλαίσια αυτών των συναντήσεων, κοινή αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Καρδίτσας κ. Νούσιο Κωνσταντίνο, την Παρασκευή 26/ 08/ 2022 και με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό Κωνσταντίνο, την Τετάρτη 21/ 09/ 2022.

Η αντιπροσωπεία στην πρώτη ενημερωτική συνάντηση με τον κ. Νούσιο Κωνσταντίνο αποτελούνταν από τον πρόεδρο της Ε.ΑΣ.Υ. Καρδίτσας κ. Μακρή Ιωάννη, τον πρόεδρο του ΣΩ.ΣΥ.ΑΣ. Καρδίτσας κ. Σβερώνη Παναγιώτη, τον αντιπρόεδρο του ΣΩ.ΣΥ.ΑΣ. Καρδίτσας κ. Φωτόπουλο Αθανάσιο και τον οργανωτικό γραμματέα της Ε.ΑΣ.Υ. Καρδίτσας κ. Σουλιώτη Βασίλειο, ενώ στην αντίστοιχη συνάντηση με τον κ. Αγοραστό Κωνσταντίνο, από τον πρόεδρο της Ε.ΑΣ.Υ. Καρδίτσας κ. Μακρή Ιωάννη, τον πρόεδρο του ΣΩ.ΣΥ.ΑΣ. Καρδίτσας κ. Σβερώνη Παναγιώτη, τον αντιπρόεδρο του ΣΩ.ΣΥ.ΑΣ. Καρδίτσας κ. Φωτόπουλο Αθανάσιο.

Κύριο Θέμα συζήτησης μεταξύ άλλων αποτέλεσε η ενημέρωση από πλευράς προεδρείων, του ενδεχόμενου επαναλειτουργίας της σχολής Αστυφυλάκων  στη  πόλη της Καρδίτσας και τα πιθανά οφέλη που θα επιφέρει ένα τέτοιο εγχείρημα τόσο στην αστυνομική οικογένεια όσο και στη τοπική κοινωνία.

Η αναβάθμιση των Αστυνομικών σχολών, η αύξηση των ετών φοίτησης των δόκιμων αστυφυλάκων, παράλληλα με την αναγκαία αύξηση των προσλήψεων στο Αστυνομικό Σώμα, επιφέρουν μια δυναμική συγκυρία που δεν θα πρέπει να χαθεί για την πόλη μας, καθώς η επαναλειτουργία του Τμήματος Δόκιμων Αστυφυλάκων Καρδίτσας ισοδυναμεί με το άνοιγμα μιας νέας σχολής Πανεπιστημιακού επιπέδου στο Νομό μας.

Συνεχίζοντας την ίδια πετυχημένη τακτική που ακολουθήθηκε και για την επίλυση του κτηριακού προβλήματος των Αστυνομικών Υπηρεσιών της πόλης μας, συνεχίζουμε ενιαία να κοινωνούμε και να επιδιώκουμε συνεργασίες με φορείς και πρόσωπα που αγωνίζονται από τις θέσεις που κατέχουν, επιδιώκοντας ένα καλύτερο αύριο για τους ανθρώπους που εκπροσωπούν.