- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Επερώτηση για την μη αποκατάσταση της καθίζησης στον άξονα Μουζάκι-Πευκόφυτο-Βλάσι Αργιθέας-Μ. Σπηλιώτισσας

Λόγω του κυκλώνα Ιανού, η επαρχιακή οδός 9, στον άξονα “Μουζάκι- Πευκόφυτο-Βλάσι Αργιθέας-Μ Σπηλιώτισσας” της Π.Ε Καρδίτσας, υπέστη σοβαρή καθίζηση με αποτέλεσμα να έχει δυσκολέψει εξαιρετικά η πρόσβαση προς και από την περιοχή της Ανατολικής Αργιθέας.

Η αρμοδιότητα για τον οδικό άξονα αυτό, ανήκει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία είχε αναθέσει στην εταιρεία ΤETRA την αποκατάσταση του. Τελικά όπως πληροφορηθήκαμε το Υπουργείο Υποδομών, ανέλαβε και το συγκεκριμένο έργο, μέσω της εργολαβίας για τα οδικά έργα αποκατάστασης λόγω Ιανού μέσω της ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

Ωστόσο ένα χρόνο και πλέον μετά τον Ιανό, το έργο της αποκατάστασης του συγκεκριμένου οδικού άξονα δεν έχει ξεκινήσει ακόμη και απειλείται λόγω βροχών να επιδεινωθεί η μη βατότητα και να εκτοξευθεί το κόστος σε μεγάλα ύψη, με συνέπεια τον αποκλεισμό ολόκληρης της Ανατολικής Αργιθέας.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης, ζητάμε από την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, να μας ενημερώσει:

Α) Γιατί δεν ξεκίνησε ακόμα το έργο της αποκατάστασης της επαρχιακής οδού 9, στον άξονα “Μουζάκι- Πευκόφυτο- Βλάσι Αργιθέας- Μ Σπηλιώτισσας” της Π.Ε Καρδίτσας;

Β) Τι ενέργειες πρόκειται να κάνει για να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν το εν’ λόγω έργο, ξεκινώντας όμως από την Ανατολική Αργιθέα – το Πευκόφυτο προς Καρδίτσα και όχι αντίστροφα;