- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Επερώτηση για την μη ασφαλτόστρωση χωματόδρομων στην ορεινή Αργιθέα

Το τελευταίο διάστημα, διαβάσαμε σε τοπικά ΜΜΕ, μια ανταλλαγή κατηγοριών μεταξύ του κ. Φ. Αλεξάκου, πρώην Νομάρχη Καρδίτσας και του αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Νούσιου, αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, γιατί δεν έγινε εδώ και πάρα πολλά χρόνια η ασφαλτόστρωση των άθλιων χωματόδρομων Βραγκιανά, Ρόγκια- όρια με Ν. Ευρυτανίας και Αργύρι– Γέφυρα Αυλακίου της ορεινής Αργιθέας.

Οι ευθύνες αναμφισβήτητα βαραίνουν τόσο την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας του κ. Αγοραστού, όσο και την νομαρχιακή αρχή του κ. Αλεξάκου και των προκατόχων του, όπως και όλων των αστικών κυβερνήσεων, που δεν προχώρησαν στην ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των κατοίκων της ορεινής Αργιθέας, για ασφαλτόστρωση των δρόμων Βραγκιανά –Ρόγκια έως τα όρια με το Νομό Ευρυτανίας και Αργυρίου – Γέφυρα Αυλακίου, όρια με το Νομό Αιτωλοακαρνανίας. 

Τις κατά καιρούς ανέξοδες υποσχέσεις και των δυο, για ασφαλτόστρωση των παραπάνω χωματόδρομων, τις διαδέχονταν η πολύχρονη απραξία, ταλαιπωρώντας αφάνταστα, ειδικά τη χειμερινή περίοδο που εκεί ψηλά διαρκεί περισσότερους μήνες, τους κατοίκους των χωριών της Ανατολικής Αργιθέας και όχι μόνο, που χρειάζεται να μετακινηθούν μέσα από άθλιους χωματόδρομους για να πάνε στο γιατρό, στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις τους, τα παιδιά στο σχολείο και για άλλες ανάγκες τους.

Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, όπως και προηγούμενα η νομαρχιακή αρχή Καρδίτσας, που δείξαν και δείχνουν ταχύτητα και γαλαντομία σε χρήμα, όταν πρόκειται για την εξυπηρέτηση αναγκών του μεγάλου κεφαλαίου στην Θεσσαλία, έχουν αφήσει επί δεκαετίες στο περιθώριο τους κατοίκους της ορεινής Αργιθέας, να βασανίζονται με ένα σωρό προβλήματα και επιχειρούν, όταν μετά από πολύχρονες λαϊκές πιέσεις και διαμαρτυρίες κάνουν κάποιο έργο, εμφανίζονται στα ΜΜΕ σαν «σωτήρες» τους, λες και κάνουν χάρη στο λαό και όχι αυτό που υποχρεούνται.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας, της Λαικής Συσπείρωσης, επερωτάμε την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, γιατί δεν προχώρησε 11 χρόνια τώρα στην ασφαλτόστρωση των χωματόδρομων Βραγκιανά – Ρόγκια – όρια νομών Καρδίτσας-Ευρυτανίας (μήκους 6 χλμ.) και Αργύρι – Γέφυρα Αυλακίου, όρια νομών Καρδίτσας-Αιτωλοακαρνανίας (μήκους 5  χλμ.) και πότε σκοπεύει να το κάνει, βάζοντας τέλος στην αφάνταστη ταλαιπωρία των κατοίκων του ορεινού δήμου Αργιθέας Καρδίτσας;