- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις προσεχείς ώρες

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες.  Με βάση την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας που αφορά στη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου για την περιοχή μας προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα και από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν στη Θεσσαλία και τις Σποράδες βροχές και τη νύχτα στα ορεινά τοπικές χιονοπτώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ. Τη νύχτα στα βόρεια βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Εξάλλου για την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου η ΕΜΥ εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Καιρού: Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και βαθμιαία της Κρήτης, αλλά και πρόσκαιρα στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά. Ωστόσο γρήγορα στα δυτικά και στη συνέχεια στα κεντρικά και τα βόρεια, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ως τη νύχτα θα περιοριστούν στη νότια και ανατολική νησιωτική χώρα.

Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και μέχρι το μεσημέρι στα πελάγη τοπικά έως 9 μποφόρ, όμως από το βράδυ στα δυτικά και τα βόρεια θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και δε θα ξεπεράσει στη βόρεια Ελλάδα και τα κεντρικά της ανατολικής χώρας τους 08 με 10 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου και στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά τους 12 βαθμούς.

Με δεδομένο ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να έχουμε ισχυρούς ανέμους και στην περιοχή μας θα ήταν χρήσιμο οι πολίτες να λάβουν τα προσήκοντα μέτρα προστασίας και αυτοπροστασίας.

Ειδικότερα πριν και κατά τη διάρκεια ισχυρών ανέμων: