- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Επιμένει στο πορτοκαλί η Καρδίτσα

Στην πορτοκαλί ζώνη επιτήρησης (Επίπεδο 3) εξακολουθεί να βρίσκεται η Π.Ε. Καρδίτσας αφού σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του covid19.gov.gr η επιδημιολογική κατάσταση παραμένει σταθερή.

Πιο αναλυτικά, τα τελευταία στοιχεία έχουν ως εξής:

Π.Ε. Καρδίτσας

Ημερομηνία Αναφοράς: 2021-09-14
Εμβολιαστική κάλυψη
(τουλαχ.1η δόση): 53.87%* – 53.64%**
Ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί: 50.46%* – 50.32%**
Δείκτης θετικότητας ελέγχων: 1.53%
7-ήμ. ΚΜΟ κρουσμάτων / 100.000 κατοίκους: 12.7
Εβδομαδιαία τάση: Πτωτική

(* κάλυψη όπως προκύπτει από την τοποθεσία κάθε εμβολιαστικού κέντρου που μπορεί να περιλαμβάνει εργαζόμενους, μη μόνιμους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας κ.ά. και ** κάλυψη όπως προκύπτει από την διαθέσιμη πληροφορία διαμενόντων εντός της Περιφερειακής Ενότητας)

Στο πορτοκαλί βρίσκεται και η Λάρισα, ενώ Μαγνησία και Τρίκαλα είναι στο Κίτρινο (Επίπεδο 2).

Σε μίνι lockdown με απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσικής αναμένεται να ενταχθούν η Καβάλα, η Ημαθία, η Πιερία και η Πέλλα, που εντάχθηκαν στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη.

Υπενθυμίζεται πως τα μέτρα που ισχύουν σε ανάλογη περίπτωση, αφορούν την απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας αλλά και την απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Σημειώνεται ότι μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου τα παραπάνω μέτρα ισχύουν σε Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Ηράκλειο, Ικαρία, Ευρυτανία κι Αργολίδα.

Επιδημιολογικός χάρτης

Ο επιδημιολογικός χάρτης τεσσάρων επιπέδων ετοιμότητας αντιστοιχεί σε 4 χρώματα (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο και πράσινο) με βάση επιδημιολογικούς δείκτες που χρησιμοποιούνται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO).

Ο επιδημιολογικός χάρτης θα παράγεται εβδομαδιαίως σε επίπεδο Περιφερειακής ενότητας και ειδικά για τα νησιά σε επίπεδο Δήμου.

Σκοπός του επιδημιολογικού χάρτη είναι η ενημέρωση των Ελλήνων και των επισκεπτών στη χώρα μας, καθώς και η σύνδεση των επιπέδων ετοιμότητας με μέτρα δημόσιας υγείας.

Ο χάρτης επικαιροποιείται σε εβδομαδιαία βάση από την ομάδα των επιδημιολόγων της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τους πιο κάτω επιδημιολογικούς δείκτες:

Η τελική διαμόρφωση του επιδημιολογικού χάρτη προκύπτει έπειτα από συνδυαστική αξιολόγηση των ανωτέρω δεικτών.

Στο χάρτη αποτυπώνονται για κάθε Περιφερειακή ενότητα / Δήμο:

– ο 7-ήμερος κινητός μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους

– ο δείκτης θετικότητας (%)

η εμβολιαστική κάλυψη (* κάλυψη όπως προκύπτει από την τοποθεσία κάθε εμβολιαστικού κέντρου που μπορεί να περιλαμβάνει εργαζόμενους, μη μόνιμους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας κ.ά. και ** κάλυψη όπως προκύπτει από την διαθέσιμη πληροφορία διαμενόντων εντός της Περιφερειακής Ενότητας), καθώς και

– η εβδομαδιαία τάση (ανοδική, πτωτική ή σταθερή).