- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Επίσκεψη και στάθμευση για διανυκτέρευση Ελικοπτέρου στο Αεροδρόμιο Μυρίνης

Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022 Ελικόπτερο προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο Μυρίνης και στάθμευσε για διανυκτέρευση. Είναι από την Φιλανδία και φέρει ειδικές κάμερες και εξοπλισμό για να κάνει έλεγχο στους πυλώνες υψηλής τάσης, για λογαριασμό της ΔΕΗ στην Ελλάδα.

Στο Αεροδρόμιο ο υπεύθυνος από την πλευρά του Δήμου Κος Κατσιαβος Απόστολος φρόντισε για τις διαδικασίες προσγείωσης και απογείωσης

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει τις πολλές δραστηριότητες και χρήσεις που υποστηρίζονται από το Αεροδρόμιο που αναγνωρίζονται στο Πανελλήνιο.

Θυμίζουμε ότι γίνονται πανελλήνιοι αγώνες από την Αερολέσχη μας, αλλά και αλλων αθλητικών σωματείων εκτός νομού που στην εδρα τους δεν έχουν τέτοιες υποδομές

Γίνονται δοκιμές από Ελληνικές Εταιρείες Κατασκευής μη επανδρωμένων Αεροσκαφών

Δοκιμές από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την κατασκευή μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους, με το οποίο μάλιστα ο Δήμος Καρδίτσας πρόσφατα υπέγραψε μνημόνια συνεργασίας , για τον σκοπό αυτό.

Έγιναν πολλές επισκέψεις από ομάδες αεροπορικών τουριστών που με δικά τους Αεροσκάφη και πτητικές μηχανές γενικότερα, επισκέφθηκαν τον τόπο μας και έκαναν διανυκτερεύσεις .

Έγιναν σημαντικές εκδηλώσεις παρουσιάσεων Drone και Ελληνικής Κατασκευής Αεροσκαφών που τώρα εξάγονται στο εξωτερικό.

Το 2014 Ιδρύθηκε η πρώτη Αερολέσχη με το όνομα Αερολέσχη Ν Καρδίτσας. Σήμερα υπάρχουν στην Καρδίτσα 4 Αερολέσχες και 2 Αεροσκάφη.

Και όπως γράφτηκε σε τοπική εφημερίδα: Οι τοπικές αρχές καλούνται να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα στο έργο αυτό και να ενεργοποιηθούν διεκδικώντας από κοινού χρηματοδοτικούς πόρους προς την κατεύθυνση της περαιτέρω αξιοποίησής του στο μέλλον.