- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Επίσκεψη των ΚΤ.ΥΠ. σε σχολεία του Δ. Παλαμά που επλήγησαν από τον σεισμό του 2021

O υπεύθυνος για την Θεσσαλία μηχανικός κος. Μπακάσης του ενιαίου κατασκευαστικού φορέα του Ελληνικού κράτους για όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές (ΚΤ.ΥΠ.) αφίχθη την Δευτέρα, 11 Απριλίου, στον Δήμο Παλαμά, προκειμένου να επισκεφθεί τα σχολικά συγκροτήματα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα από τον σεισμό του Μαρτίου του 2021.

Πρόκειται για το 1ο Δημοτικό σχολείο της έδρας του Δήμου και το Δημοτικό Σχολείο Κοσκινά.  Ο κος Μπακάσης, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο κ. Γιώργο Σακελλαρίου, συναντήθηκε με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Η ενημέρωση που παρείχαν ήταν ότι για το 1ο Δημοτικό Παλαμά σύντομα θα είναι έτοιμη η μελέτη στατικής επάρκειας,γεγονός που θα καταστήσει πλήρη την μελέτη αποκατάστασης. Αυτό αναμένεται να γίνει σύντομα και η διαδικασία θα συνεχισθεί με την έκδοση άδειας επισκευής, και  χρηματοδότησηςαπό το Υπουργείο Υποδομών για να επανέλθει το σχολείο σε ασφαλή λειτουργία.

Για το Δημοτικό σχολείο Κοσκινά θα συνταχθεί προϋπολογισμός, ούτως ώστε να διαπιστώσει η επιτροπή σε τι επίπεδα κυμαίνεται το κόστος. Ακολούθως θα ενημερωθεί γι αυτό το υπουργείο για να αξιολογηθεί ποια είναι η καλύτερη λύση και να γίνουν τα επόμενα βήματα.

Ο δήμαρχος Παλαμά εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη του εκπρόσωπου των ΚΤ.ΥΠ., σημειώνοντας ότι ήταν κάτι που ανέμενε και επιδίωξε να γίνει μετ’ επιτάσεως η Δημοτική Αρχή. Ήμασταν σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τις Κτιριακές Υποδομές όσο και με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα, που συνέβαλε σημαντικά στην προσπάθεια, πρόσθεσε. Και καταλήγοντας ο κ. Σακελλαρίου σημείωσε: «Τώρα ευελπιστούμε σε θετικές και γρήγορες εξελίξεις, για να δοθεί οριστική λύση στη στέγαση των δύο σχολικών μονάδων».