- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Επιστολή ανεξαρτητοποίησης του Ιωάννη Κολοβού από τον συνδυασμό Δυνατή Καρδίτσα

Με την παρούσα επιστολή μου, επιθυμώ να δηλώσω την ανεξαρτητοποίηση μου από τον Συνδιασμό  «Δυνατή Καρδίτσα» της Δημοτικής Κοινότητας Καρδίτσας, με τον οποίο εκλέχτηκα, στις Δημοτικές Εκλογές του 2019.

Οι λόγοι που με οδήγησαν στη ενέργεια μου αυτή, είναι καθαρά Πολιτικοί.

Έχω την ακλόνητη πεποίθηση, ότι δεν υφίσταται κανένας λόγος ύπαρξης, μιας παράταξης που είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη από τα πρόβληματα των συμπολιτών μας.

Ως εκ τούτο, με απόλυτο Σεβασμό προς τους Συνδημότες που με στήριξαν και με εξέλεξαν Τοπικό Σύμβουλο στην Δημοτική Κοινότητα Καρδίτσας, δηλώνω ότι, προτιμώ μέχρι την λήξη της θητείας μου, να κριθώ και να αξιολογηθώ Αυτοδιοικητικά για την συμμετοχή μου στα κοινά του Δήμου μας, ως Ανεξάρτητος Κοινοτικός Σύμβουλος Καρδίτσας. Δηλώνω ότι θα συνεχίσω να εργάζομαι με γνώμονα, μόνο το συμφέρον της Τοπικής Κοινωνίας και των Συνδημοτών μου.

Επειδή αγαπώ τον τόπο μου, αγωνιώ για το μέλλον του, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Κοινωνία, γι’ αυτό πρόθεση μου, ήταν και παραμένει, να συμβάλω και να συνδράμω με όλες τις δυνάμεις μου, για την   επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των Συμπολιτών μας.

Η επιδίωξη μου, μέσω της συμμετοχής μου στις δημοτικές εκλογές, ήταν αποκλειστικά η προσφορά και επίλυση των προβλημάτων της πολης μας, η κατάθεση Προτάσεων και Ιδεών και όχι η στείρα αντιπολιτευτική στάση.

Όλα αυτά ως Συνδιασμός και ως Παράταξη, θεωρώ ότι δεν τα πράξαμε, χωρίς να διαφαίνεται ότι μπορεί να αλλάξει κάτι.

Τα δυόμιση χρόνια που είμαι εκλεγμένος Τοπικός Σύμβουλος, ανέδειξα πάμπολα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σ’ αυτή την Πόλη, τα μετέφερα εγγράφως να συζητηθούν στο Τοπικό Συμβούλιο, τα δημοσίευσα, για να ασκήσω πίεση, αλλά ” φωνή βοώντος εν τη έρημω”.

Κατά την διάρκεια της θητείας μου, θεωρώ ότι δεν λειτουργήσαμε ως ομάδα, δεν στηρίχθηκα, τόσο εγώ, όσο το σύνολο των εκλεγμένων συμβούλων, ούτε από τον Επικεφαλή της ομάδας, αλλά ούτε και από κανένα Δημοτικό Σύμβουλο του Συνδιασμού μας, με αποτέλεσμα την ανεξαρτητοποίηση και άλλων συμβουλών.

Οι περισσότεροι εκλεγμένοι Σύμβουλοι του Συνδιασμού μας, επέλεξαν το προσωπικό τους συμφέρον, κατέλαβαν  έμμισθες θέσεις και αξιώματα στην Διοίκηση του Δήμου Καρδίτσας,  απεμπολώντας  τις προεκλογικές Αρχές της παράταξής μας.

Γι’ αυτό θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, ως Ανεξάρτητος Τοπικός Σύμβουλος, με όσες δυνάμεις έχω.

Θα στηρίζω και ψηφίζω κατά συνείδηση, τις αποφάσεις που αφορούν το συμφέρον του συνόλου των συμπολιτών μας.

Θέλω να είμαι χρήσιμος και όχι αρεστός.

Θέλω να βοηθήσω το Δήμο Καρδίτσας, ως εκλεγμένος Τοπικός Σύμβουλος, ώστε να  βρουν λύση τα συσσωρευμένα προβλήματα που διαχρονικά ταλαιπωρούν τους πολίτες, αλλά γιατί όχι και την ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Καρδίτσας, όπου όλοι μας ζούμε.

Σας θυμίζω ότι, εργάζομαι και διαμένω μόνιμα, από τότε που γεννήθηκα στην Καρδίτσα, όπου θα συνεχίσω να διαμένω.

Γνωρίζετε αγαπητοί μου Συμπολίτες, πολύ καλά πως ασκώ τα καθήκοντα μου, όλο αυτό το διάστημα, το γνωρίζουν τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας, το γνωρίζουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, το γνωρίζουν ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι.

Σας δηλώνω ότι, δεν θα επιτρέψω σε κανέναν, ως ελεύθερος δημοκρατικά πολίτης, να μου βάλει φίμωτρο και να μου απαγορεύσει να εκφράζουμε ελεύθερα.

Παρακαλώ θερμά, τους Αρμόδιους υπαλλήλους και Αιρετούς, να προβούν Άμεσα στις προβλεπόμενες από τον ισχύον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων διαδικασίες γνωστοποίησης της απόφασης μου, στο  Κοινοτικό και Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, την ενσωμάτωση της στα πρακτικά αυτών, αλλά και την κοινοποίηση αυτής, στην οικεία Αυτοτελή Υπηρεσία Εποπτείας Ο.Τ.Α.