- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας προς τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ

Κύριε διοικητά, στις 1/12/2021, με ανοιχτή επιστολή μας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης Περιφέρειας Θεσσαλίας, σας εκφράσαμε την διαμαρτυρία μας, για το γεγονός ότι από το τέλος Οκτωβρίου του 2021, οι 500 περίπου μόνιμοι κάτοικοι της έδρας της Δημοτικής Ενότητας Αχελώου -στα Θεσσαλικά Βραγκιανά, του Δήμου Αργιθέας της Π.Ε Καρδίτσας, είναι χωρίς γιατρό στο Περιφερειακό Ιατρείο, λόγω αποχώρησης του διορισθέντος για απόκτηση ειδικότητας.

Με την ίδια επιστολή μας, σας υπογραμμίζαμε ότι αυτή η απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν οι ηλικιωμένοι κατά βάση, κάτοικοι των ορεινών και απομακρυσμένων χωριών της πρώην Δ.Ε Αχελώου του Δήμου Αργιθέας Καρδίτσας, εν μέσω πανδημίας και με το χειμώνα μπροστά μας, έπρεπε κατεπειγόντως να αντιμετωπισθεί.

Δυστυχώς, βρισκόμαστε στα μέσα Φεβρουαρίου του 2022 και δεν αντιμετωπίσατε, εσείς και η κυβέρνηση, το πρόβλημα του διορισμού μόνιμου γιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών του Δήμου Αργιθέας.

Γι’ αυτό αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε αξιώνοντας από την 5η ΥΠΕ, της οποία διοικείτε και από την κυβέρνηση, να προχωρήσετε στον άμεσο διορισμό νέου μόνιμου γιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών του Δήμου Αργιθέας Καρδίτσας.