- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Έργα 143 εκατ. ευρώ σε 400 σημεία της Καρδίτσας

Τα έργα αποκαταστάσεων από τον μεσογειακό κυκλώνα Ιανό, που έπληξε το Νομό ακριβώς πριν δυο χρόνια, επιθεώρησε κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε όλους τους Δήμους την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου.

Στα πλαίσια του Προγράμματος των επαφών της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με τους Πολίτες, τους Φορείς, τους Ελεύθερους Επαγγελματίες, τους Εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα Κομματικά Στελέχη, επισκέφθηκε το Νομό κλιμάκιο από υψηλόβαθμα Στελέχη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και Μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης και ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης επισκέφθηκαν τους Δήμους Καρδίτσας και Λίμνης Πλαστήρα.

Ο Υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης επισκέφθηκε τους Δήμους Μουζακίου και Αργιθέας.
Ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δημήτρης Παπαγιαννίδης πραγματοποίησε επισκέψεις στους Δήμους Σοφάδων και Παλαμά.

Τέλος, Άπαντες, το απόγευμα, παρέστησαν στην Διευρυμένη Συνεδρίαση Δ.Ε.Ε.Π. ΝΔ Ν. Καρδίτσας, που έλαβε χώρα στην Αίθουσα της Π.Ε.Δ.

Εκεί έγιναν και δηλώσεις προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Όλοι τους τόνισαν ότι η Καρδίτσα αυτή τη στιγμή αποτελεί ένα απέραντο εργοτάξιο με έργα που εκτελούνται σε 400 συνολικά σημεία σε όλο το Νομό.

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως δύο χρόνια μετά υπάρχει αποκατάσταση και υπάρχει μια κυβέρνηση που εφάρμοσε ό,τι είπε.

Ο βουλευτής Καρδίτσας Γιώργος Κωτσός ανέφερε χαρακτηριστικά πως, κάτω από δύσκολες συνθήκες, η κυβέρνηση εξασφάλισε γρήγορα όλες τις απαραίτητες πιστώσεις και η Καρδίτσα σήμερα είναι ένα εργοτάξιο.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπογράμμισε πως η Καρδίτσα αλλάζει και αποκτά σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές.

Ο κ. Παπαγιαννίδης δήλωσε πως στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ξεκινήσει ένα πολύ μεγάλο έργο, το Ύδωρ 2 και πως η Καρδίτσα θα συμμετάσχει με δύο εμβληματικά έργα. Με τα έργα του ΤΟΕΒ Ταυρωπού όπου αυτή την εβδομάδα αναμένεται να βγει η διακήρυξη και με τα αρδευτικά δίκτυα στο τμήμα Υπέρεια – Ορφανά.

 

Ο Υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης

«Είμαστε εδώ, στο Μουζάκι, και βλέπουμε ήδη να έχουν τελειώσει και το κομμάτι του περιφερειακού που είχε υποστεί πολύ μεγάλη ζημιά, και το κομμάτι της πεζογέφυρας. Και ήδη έχει δρομολογηθεί η αποκατάσταση του Κέντρου Υγείας» τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών [1] Γιώργος Καραγιάννης, ο οποίος μετέχει σε κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέπτεται την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας. Το κυβερνητικό κλιμάκιο έχει προγραμματίσει μια σειρά επισκέψεων σε χώρους όπου εκτελούνται έργα αποκατάστασης από τις καταστροφές του Ιανού, αλλά και σε επιχειρήσεις. Μιλώντας για τα έργα που εκτελούνται ο κ. Καραγιάννης ανέφερε πως στην Καρδίτσα γίνεται ένα πολύ σημαντικό έργο, και εξήγησε:

«Σε λιγότερο από δύο χρόνια, αυτή τη στιγμή έχουμε ολοκληρώσει, περίπου πάνω από το 50% των εργασιών αποκατάστασης για τον “Ιανό”. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έδειξε μια ιδιαίτερη φροντίδα ώστε αυτά τα έργα να μην γίνουν στο μέλλον, να γίνουν άμεσα, προκειμένου οι πολίτες της Θεσσαλίας και της Καρδίτσας να αντιληφθούν το μεγάλο ενδιαφέρον που έχουμε για αυτή την περιοχή.

Αυτή τη στιγμή λοιπόν “τρέχουν” όλα αυτά τα έργα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ήρθαμε να δούμε αυτά τα έργα και στη γέφυρα του Αμπελικού, και εδώ πέρα στο Μουζάκι, όπως και τα έργα στην Αργιθέα, ώστε να διαπιστώσουμε πώς προχωρά όλος αυτός ο σχεδιασμός».

Ο αρμόδιος υφυπουργός έκανε ειδική αναφορά στα αντιπλημμυρικά [2] έργα, τονίζοντας πως το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν στην Καρδίτσα αντιπλημμυρικά έργα της τάξης των 45 εκατ. ευρώ, ενώ όπως συμπλήρωσε, ο μεγάλος αυτοκινητόδρομος Ε65 φαίνεται πως προχωρά.