- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Έργα και παρεμβάσεις έθεσε ο Δήμος Μουζακίου σε αντιπροσωπεία του κυβερνητικού κλιμακίου

Πολλά αναγκαία έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, η χρειάζεται ο Δήμος Μουζακίου, έθεσε ο Δήμαρχος κ. Θεοφάνης Στάθης σε συνάντησή του την Παρασκευή 8/7/2022, με αντιπροσωπεία του κυβερνητικού κλιμακίου που περιόδευσε την ίδια ημέρα στο Νομό Καρδίτσας. Επικεφαλής της ήταν ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Αθανάσιος Λιούπης, ο οποίος συνοδεύονταν από το Βουλευτή Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργο Κωτσό, ενώ το παρόν έδωσαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιάννης Πατσιαούρας, Ηλίας Τρυφέρης, ο κ. Κώστας Κιτσικώστας ως εκπρόσωπος της ΤΕΡΝΑ – ΑΕ, τοπικά κομματικά στελέχη και συνεργάτες των βουλευτών, συμπεριλαμβανομένου και του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τον κ. Λιούπη με τους συνοδοιπόρους του και τον ενημέρωσε αναλυτικά για την πολύ καλή πορεία – όπως είπε – των αποκαταστάσεων των ζημιών του «Ιανού» στην περιοχή τόσο από το Δήμο, όσο και από την ΤΕΡΝΑ.

Ο κ. Στάθης παρέδωσε στον κ. Λιούπη αναλυτικό «πακέτο» με όλα τα τεχνικά δελτία που έχει συντάξει ο Δήμος για απαραίτητα έργα, ενώ μίλησε και για το αυτοδιοικητικό πρόγραμμα Α. Τρίτσης. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο πλαφόν που έθεσε η κυβέρνηση όπου υπάρχει ζήτημα αφού είναι 10 εκατ. ευρώ για το Δήμο Μουζακίου, ενώ οι προτάσεις του φτάνουν στα 11 εκατ. ευρώ.

Επίσης, τόνισε την ανάγκη έγκρισης χρηματοδότησης από το «Α. Τρίτσης» του προγράμματος αγροτικής οδοποιίας του Δήμου προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ,που περιλαμβάνει δρόμους συνολικά 25 χλμ. Ένα πρόγραμμα που – όπως τόνισε – αποτελεί βάση για την ομαλή εξέλιξη της αγροτικής παραγωγής στην περιοχή. Αναφορικά δε, με χρήματα που δόθηκαν από την κυβέρνηση για τις ζημιές του «Ιανού» στον αγροτικό τομέα, ο Δήμαρχος υπογράμμισε πως δαπανήθηκαν τεράστια ποσά από το Δήμο για την αντιμετώπιση των εκτεταμένων ζημιών στο αρδευτικό δίκτυο και για την αντικατάσταση κατεστραμμένων σωλήνων στα πεδινά και στα ορεινά.

Επιπλέον, ενημέρωσε τον κ. Λιούπη ότι ο Δήμος Μουζακίου κατέθεσε προτάσεις έργων ύψους 22 εκατ. ευρώ για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σχετικά με τις άμεσες επιδιώξεις της Δημοτικής αρχής, ο κ. Στάθης τόνισε πως προωθούνται:

Ο κ. Στάθης εξήρε στη συνέχεια τα πολύ σημαντικά έργα που εκτελούνται από την ΤΕΡΝΑ, στο πλαίσιο των τοπικών αποκαταστάσεων που ανέλαβε, με επίκεντρο τη διευθέτηση της κοίτης του Παμίσου, τις αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις και την κατασκευή της καινούργιας πεζογέφυρας στη θέση της παλιάς τσιμεντένιας που κατεδαφίστηκε.

Τέλος, ο Δήμαρχος έθεσε το μείζον πρόβλημα που δημιουργήθηκε στον υφιστάμενο δρόμο Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα από τον «Ιανό» με μεγάλες κατολισθήσεις ειδικά στο ύψος του Μύλου Ανθοχωρίου. Όπως είπε ο κ. Στάθης, ο δρόμος έχει καταστραφεί σε πολλά σημεία και απαιτούνται σημαντικές παρεμβάσεις με δεδομένο κιόλας ότι από αυτή την οδό εξυπηρετούνται εκατοντάδες χιλιάδες ταξιδιώτες από Πύλη – Περτούλι προς Λίμνη Πλαστήρα. Ένας λόγος παραπάνω να γίνουν αυτά τα έργα είναι και ότι έχει «μπλοκάρει» το έργο κατασκευής της νέας οδικής σύνδεσης Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα στις απαλλοτριώσεις (κανείς δεν ξέρει μέχρι πότε), ενώ η χρηματοδότηση που υπάρχει αφορά στο πρώτο μισό του νέου δρόμου.

Στη συζήτηση παρενέβη και ο Βουλευτής κ. Γ. Κωτσός, ο οποίος αναφέρθηκε στα «πολύ γρήγορα αντανακλαστικά της κυβέρνησης απέναντι στον «Ιανό» και στις «πρωτόγνωρες καταστροφές που προκάλεσε στο Μουζάκι». Ενίσχυσε τα λεγόμενα του Δημάρχου κ. Στάθη επισημαίνοντας ότι γνωρίζει τα τοπικά ζητήματα και προβλήματα πολύ καλά αφού διετέλεσε πολλά χρόνια Δήμαρχος στην περιοχή. Ειδικά για τις καθιζήσεις στο δρόμο Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα, εξήρε την άμεση αναγκαιότητα αποκατάστασής τους καθώς αυτή η οδός είναι η μοναδική που συνδέει δυο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς της Θεσσαλίας, την Ελάτη και τη Λίμνη Πλαστήρα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, οκ. Λιούπης άκουσε με προσοχή το Δήμαρχο Μουζακίου και επισήμανε ότι θα εξεταστούν σοβαρά όλες οι επισημάνσεις του. Παράλληλα, μίλησε τόσο για το Φράγμα Μουζακίου, όσο και για τα έργα στο Φράγμα Συκιάς και στον Αχελώο, χαρακτηρίζοντάς τα έργα ζωής για την περιοχή.

Επίσης, ο Βουλευτής τόνισε ότι προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι τα μεγάλα έργα και η ισχυρή στήριξη του αγροτικού τομέα με ουσιαστικές παρεμβάσεις όπως τα αρδευτικά δίκτυα που θα κατασκευαστούν.