- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εργαλείο ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή τα Λουτρά Σμοκόβου

Τα Λουτρά Σμοκόβου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Σοφάδων κ. Θάνου Σκάρλου με τον πρόεδρο του ΕΒΕ Καρδίτσας κ. Κώστα Ζυγογιάννη και τον Οικονομικό Επόπτη του Επιμελητηρίου κ. Κώστα Λαμπρόπουλο.

Στην συνάντηση, συζητήθηκε η προοπτική ανάπτυξης στρατηγικού σχεδιασμού για την αναβάθμιση της περιοχής, με κεντρικό άξονα την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας και ευεξίας, λόγω και της φήμης των ιαματικών πηγών Σμοκόβου  που αποτελούν μοναδικό πόλο έλξης για τους επισκέπτες.

Οι κκ Ζυγογιάννης και Λαμπρόπουλος εξέφρασαν την πλήρη στήριξη του ΕΒΕ σε κάθε προσπάθεια που αποσκοπεί στην ανάκαμψη των Λουτρών και ενημερώθηκαν από τον Δήμαρχο, για  τις ανάγκες αλλά και τις προοπτικές που υπάρχουν. Όπως αναφέρθηκε αυτή τη στιγμή δίνεται προτεραιότητα σε έργα αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν από τον «Ιανό» και καταβάλλεται προσπάθεια ώστε την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου η λουτρόπολη να ανοίξει τις πύλες για τους επισκέπτες με όλα φυσικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που απαιτούνται.

Ο κ. Σκάρλος σημείωσε  πως σταθερός στόχος είναι η στήριξη των ιαματικών λουτρών, τα οποία μπορούν να καταστούν εκ νέου σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Από την πλευρά τους οι κκ Ζυγογιάννης και Λαμπρόπουλος υπογράμμισαν το πόσο σημαντική αλλά και καθοριστική μπορεί να υπάρξει η συμβολή του ιαματικού τουρισμού στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε προωθητικό επίπεδο ώστε να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καρδίτσας και ο Οικονομικός Επόπτης ευχαρίστησαν τον κ. Σκάρλο για την αναλυτική ενημέρωση δηλώνοντας πως η συνεργασία μεταξύ Επιμελητηρίου και Δημοτικής Αρχής   μπορεί να οδηγήσει σε νέες βάσεις την ανάπτυξη της περιοχής, τη στιγμή που ο τουρισμός Υγείας αποτελεί εργαλείο και πρόκληση.