- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εργασίες συντήρησης στον τάφο του Χαρίλαου Φλωράκη

Φίλοι και μέλη της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ με εθελοντική δουλειά πραγματοποίησαν εργασίες συντήρησης στον τάφο του ιστορικού ηγέτη του ΚΚΕ, συντρόφου Χαρίλαου Φλωράκη στον Άη Λια, που σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 17 χρόνια από το θάνατό του.

Μετά τις καταστροφικές πλημμύρες τον Σεπτέμβρη του 2020, δεν είχαν αποκατασταθεί οι ζημιές στο οδικό δίκτυο, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα η πρόσβαση στον τάφο να είναι ιδιαιτέρως δύσκολη. Έτσι, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ με αυταπάρνηση πραγματοποίησαν τις αναγκαίες εργασίες συντήρησης.

Η Τομεακή Επιτροπή Καρδίτσας του ΚΚΕ σημειώνει: «Θέλουμε για μια ακόμα φορά να αναδείξουμε τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών αφού 19 μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, οι κάτοικοι του χωριού και τα σπίτια τους διατρέχουν σοβαρούς κινδύνους, ενώ η πρόσβαση στον τάφο του Χαρίλαου Φλωράκη δεν έχει αποκατασταθεί.

Απαιτούμε άμεσα να προχωρήσουν τα έργα αποκατάστασης στο επαρχιακό δίκτυο που καταστράφηκε, στην άμεση αποκατάσταση όλων των προβλημάτων στα χωριά, καθώς και την υλοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπλημμυρικής προστασίας του Νομού Καρδίτσας με ουσιαστικά αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα για να προστατευθεί η ζωή και η περιουσία των κατοίκων της περιοχής».

Επίσης απαιτεί από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια «την άμεση αποκατάσταση του δρόμου ώστε να είναι εφικτή η πρόσβαση στον τάφο του Χαρίλαου Φλωράκη».