- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εθελοντική αιμοδοσία στους Σοφάδες: Έδωσαν ζωή … Είναι στο αίμα τους!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23/3/2021 η εθελοντική αιμοδοσία στο πνευματικό κέντρο Σοφάδων, που οργάνωσε ο ΔΟΠΑΠ Σοφάδων για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος Σοφάδων.

Η αιμοληψία έγινε με την πιστή τήρηση όλων των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ για την ασφάλεια των αιμοδοτών αλλά και του υγειονομικού προσωπικού.

Δεκάδες συνδημότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και πρόσφεραν αυτό το πολύτιμο αγαθό για τον συνάνθρωπο.
Η προσφορά ήταν μεγάλη και ιδιαίτερα συγκινητική. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 67 μονάδες αίματος, αριθμός ιδιαίτερα ικανοποιητικός και ενθαρρυντικός, καθώς σημειώθηκε σε μια περίοδο, που λόγω του φόβου για την εξάπλωση του COVID- 19 έχει μειωθεί κατακόρυφα ο αριθμός των πολιτών που μεταβαίνουν σε νοσοκομεία για να δώσουν αίμα.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος  ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους εθελοντές για την ανεκτίμητη προσφορά τους στην σημερινή δύσκολη συγκυρία και απέδωσε εύσημα στους εργαζομένους αλλά και το υγειονομικό προσωπικό για την άρτια διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΣ κ. Δημήτρης Αλεξόπουλος που είχε την επίβλεψη της διαδικασίας τόνισε:

«Σε μία πολύ δύσκολη χρονική συγκυρία  λόγω της πανδημίας, ένας μεγάλος αριθμός εθελοντών αιμοδοτών προσήλθε για να επιτελέσει το ‘ιερό’ του καθήκον.   Ευχαριστούμε όλους τους εργαζομένους, το υγειονομικό προσωπικό και τους εθελοντές που εργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί η αιμοδοσία. Περισσότερο όμως ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους εθελοντές αιμοδότες, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Δίνω αίμα σημαίνει δίνω ζωή».