- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ετοιμάζεται φάκελος για το φράγμα Μουζακίου

Την ευκαιρία να θέσει μείζονος σημασίας τοπικά ζητήματα στον Πρωθυπουργό της Χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη είχε ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης κατά την κυβερνητική περιοδεία στην Αργιθέα.

Συγκεκριμένα, σε τετ α τετ των δυο ανδρών, ο Δήμαρχος ενημέρωσε αναλυτικά τον Πρόεδρο της κυβέρνησης για την πορεία των αποκαταστάσεων που γίνονται στο Δήμο και στο πλαίσιο αυτό ζήτησε την παρέμβασή του για τα παρακάτω:

Επίσης, ο κ. Στάθης επισήμανε την ανάγκη οριστικών αποκαταστάσεων στην υφιστάμενη οδική σύνδεση Μουζάκι -Κρυοπηγή-Ανθοχώρι – οδικό κύκλωμα Λίμνης Πλαστήρα, η οποία έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τον κυκλώνα «Ιανό» αλλά και τα τελευταία δυο χρόνια κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών φαινομένων.

 

Κοινά αιτήματα Στάθη με Αγοραστό

Παράλληλα, ο Δήμαρχος με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό που ήταν στην Αργιθέα, ζήτησαν από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να παρέμβει για γρήγορη απεμπλοκή της Α’ Φάσης του νέου οδικού άξονα Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα που έχει σταματήσει στο αρχικό στάδιο κατασκευής λόγω των απαλλοτριώσεων που πρέπει να γίνουν και δεν προχωρούν, επειδή ιδιοκτήτες κείμενων γαιών διαφωνούν με τις αποζημιώσεις που δίνει το κράτος.

Επιπλέον, οι δυο αυτοδιοικητικοί έθεσαν επί τάπητος την προώθηση προς υλοποίηση της Β’ Φάσης του έργου που το ολοκληρώνει και την κατασκευή νέας Γέφυρας στην Ε.Ο. 12 Αγναντερό – Μεγάλα Καλύβια.

Αμφότεροι τέλος υπογράμμισαν στον Πρωθυπουργό πως ενόψει του χειμώνα που έρχεται, θα πρέπει να εκτελεστούν βελτιωτικές παρεμβάσεις σε όλο το μήκος του οδικού άξονα Μουζάκι – Τύμπανος – Αργιθέα όπου εντοπίζονται σημαντικές φθορές, κατολισθήσεις η διαβρώσεις στο οδόστρωμα.