- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας: Η κατάσταση της Ένωσης το 2020

Το Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας διοργανώνει ομιλία της  Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις 16 Σεπτεμβρίου 2020 στις 19:00 για την κατάσταση της Ένωσης ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την οποία προβαίνει σε αποτίμηση των επιτευγμάτων του προηγούμενου έτους και παρουσιάζει τις προτεραιότητες για το επόμενο έτος.

Η συζήτηση για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2020 (SOTEU) πραγματοποιείται σε μια περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας. Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μία από τις πιο δύσκολες χρονιές στην ιστορία της, καθώς η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να καθορίζει όλους τους τομείς της ζωής μας. Διανύουμε μια περίοδο βαθιών αλλαγών, μια εποχή μεγάλης αναταραχής, καθώς η οικονομία τόσο στην Ευρώπη όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο έχει πληγεί σοβαρά από τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η συζήτηση για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί κορυφαία στιγμή στο πλαίσιο της υποχρέωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να λογοδοτεί στους δημοκρατικά εκλεγμένους αντιπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εστιάζει σε σημαντικά ζητήματα, όπως η επερχόμενη οικονομική ανάκαμψη, η κλιματική αλλαγή, η ανεργία των νέων και οι εξελίξεις στο μέτωπο της μετανάστευσης. Η ετήσια αυτή διαδικασία συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της διαφάνειας και της δημοκρατικής λειτουργίας της ΕΕ. Αποτελεί μια ευκαιρία για την Ευρωπαϊκή Ένωση να έλθει πιο κοντά στους πολίτες της και να αναδείξει τους σημαντικότερους άξονες της δράσης της, καθώς και τις κυριότερες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει στη διάρκεια της επόμενης χρονιάς. Στο επίκεντρο της μοναδικής αυτής συζήτησης στην ολομέλεια βρίσκονται τα δικαιώματα των πολιτών και η δημοκρατική διαδικασία στη λήψη των αποφάσεων.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο :

https://ec.europa.eu/info/strategy/strategic-planning/state-union-addresses/state-union-2020_el [1]

Επίσης μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία ζωντανά ή στον παρακάτω σύνδεσμο :

https://audiovisual.ec.europa.eu/en/ebs/live/1 [2]

 

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Θεσσαλίας θα είναι ανοικτό κατά τη διάρκεια της ομιλίας της Προέδρου έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι φορείς ή πολίτες να μπορούν να την παρακολουθήσουν μετά από τηλεφωνική επικοινωνία για ραντεβού λόγω COVID 19. Επίσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας θα υπάρχει  σύνδεσμος με τη ζωντανή σύνδεση και οι πληροφορίες για το SOTEU.

Μπορείτε να προωθήσετε την πρόσκληση προς τις επαφές σας ή κάθε ενδιαφερόμενο.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

 

Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ταχ.Δ/νση: Παπαναστασίου και Βελή, Πλατεία Ρήγα Φεραίου, Τ.Κ.41222, Λάρισα

Γραφείο 312 της Α πτέρυγας , ώρες λειτουργίας: 09:00 έως τις 14:00(εργάσιμες ημέρες)

Ιστοσελίδα: www.edicthessaly.gr,  Email: europedirect@thessaly.gov.gr

Facebook: Europe Direct Larissa , Instagram: edicLarissa

Τηλέφωνα: 2413506312, φαξ:2410554368