- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Γ. Κωτσός: Εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης του έργου 72,8 εκ. ευρώ για αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα

Το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών σε συνεργασία με την ΕΡΓΟΣΕ προχώρησε στην έγκριση των τευχών δημοπράτησης τεσσάρων νέων έργων. Στα αναφερόμενα έργα περιλαμβάνεται και η περαιτέρω ανάπτυξη του τμήματος Παλαιοφάρσαλος– Καλαμπάκα.

Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» εντάχθηκε το έργο που αφορά  στην ηλεκτροκίνηση του τμήματος της σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα. Ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός του έργου μελέτης ανέρχεται σε 72,8 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα εκταμιευτούν μέσω του ΕΣΠΑ (2014-2020).

Το έργο προβλέπει την εγκατάσταση σύγχρονου συστήματος ηλεκτροκίνησης, σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης και ETCS επιπέδου 1 της μονής σιδηροδρομικής γραμμής που ξεκινά από τον Παλαιοφάρσαλο, περνάει από την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και καταλήγει στην Καλαμπάκα.Επιπλέον, στα έργα αναβάθμισης θα περιλαμβάνεται και η κατασκευή της νέας παρακαμπτηρίου γραμμής στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Σοφάδων.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κωτσός δήλωσε:

«Ένα πολύ σημαντικό έργο για τη Δυτική Θεσσαλία και την Καρδίτσα από την ΕΡΓΟΣΕ ξεκινάει. Η ολοκλήρωση του τμήματος Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα με εργασίες ηλεκτροκίνησης και τηλεδιοίκησης θα αναβαθμίσουν σημαντικά την υπάρχουσα σιδηροδρομική γραμμή. Μετατρέπεται σε μία σύγχρονη και λειτουργική γραμμή η οποία θα λειτουργήσει ως εφαλτήριο ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.»