- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Γ. Κωτσός: Εντάσσονται στον Αναπτυξιακό Νόμο οι Ατομικές Αγροτικές Επιχειρήσεις

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων «Αναπτυξιακός νόμος: Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη» την περασμένη εβδομάδα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης κ. Παπαθανάσης ανακοίνωσε πως θα εντάσσονται στον Αναπτυξιακό Νόμο οι ατομικές αγροτικές επιχειρήσεις με επιχειρηματικό σχέδιο μέχρι 200.000 € και υπήρξε σχετική πρόβλεψη στο Νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Έγινε έτσι αποδεκτό το αίτημα που εξέφρασε ο Βουλευτής κ. Γιώργος Κωτσός μαζί με άλλους συναδέλφους του, καθώς ήταν άδικο να μείνουν εκτός Αναπτυξιακού Νόμου ατομικές επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον αγροτοδιατροφικό τομέα, καθώς αποτελούν σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης της πρωτογενούς παραγωγής και φυσικά στήριξη για την ύπαιθρο.

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός κατά την ομιλία του στην ολομέλεια κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Νομοσχεδίου  επισήμανε:

«Ο πρωτογενής τομέα παραγωγής αποτελεί δομικό πυλώνα ανάπτυξης της χώρας μας και πραγματικά το νομοσχέδιο δίνει αυτή τη δυνατότητα έτσι ώστε ο Έλληνας αγρότης να μην είναι μόνο εργάτης γης και παραγωγός, αλλά να μετεξελίσσειτα προϊόντα μας μέσα από την τυποποίηση τη μεταποίηση σε ποιοτικά προϊόντα τα οποία θα αποφέρουν τη προστιθέμενη αξία στη χωρά μας και θα τη δίνουν εδώ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το παράδειγμα του βαμβακιού το οποίο το εξάγουμε χωρίς να είναι επεξεργασμένο εισπράττοντας η χώρα μας περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ενώ ξοδεύουμε για να εισάγουμε τελικά προϊόντα του βαμβακιού πάνω από 4 δισεκατομμύρια ευρώ. Και βεβαίως σημαντική εξέλιξη για το παρόν σχέδιο νόμου, είναι η τροποποίηση με την οποία προβλέπεται η ένταξη ατομικών επιχειρήσεων στον αγροδιατροφικό τομέα δίνοντας έτσι ανάσα στο βασικό κομμάτι της Ελλάδας που είναι η ύπαιθρος. Γιατί ύπαιθρος χωρίς κτηνοτρόφους και αγρότες δεν υπάρχει»