- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Γ. Κωτσός: Σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον η κυβέρνησή μας ασκεί στοχευμένη και αποτελεσματική στρατηγική!

Στην συζήτηση που γίνεται στη Βουλή για την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου περί «οργάνωσης και λειτουργίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού και ρύθμιση θεμάτων διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας και ανθρωπιστικής βοήθειας», τοποθετήθηκε ο βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γ. Κωτσός επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

«Έχουμε ένα Υπουργείο Εξωτερικών που καλείται να υλοποιήσει το όραμα της χώρας μας, αναβαθμίζοντας τη διεθνή μας θέση, προβάλλοντας το Ελληνικό πνεύμα και εξυπηρετώντας τα εθνικά μας συμφέροντα.

Γι’ αυτό λοιπόν νομοθετούμε σήμερα ανταποκρινόμενοι στις ανακατατάξεις που συμβαίνουν στη διεθνή σκηνή. Έτσι :

Σε ένα ιδιαίτερο ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον, όταν ασκείται στοχευμένη και αποτελεσματική στρατηγική κερδίζονται οι εντυπώσεις από τη διεθνή κοινότητα και προωθούνται τα εθνικά μας συμφέροντα.

Οι στιγμές που διανύουμε είναι κρίσιμες. Η στρατηγική προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας σε όλους τους τομείς, είναι αυτή που θα αποτελέσει το ισχυρό όπλο της πατρίδας μας στην μεγάλη προσπάθειά που καταβάλλει να προσαρμοστεί με ταχύτητα και ευελιξία στη νέα παγκόσμια πραγματικότητα».