- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Γ. Κωτσός: Τέλος Ιούνιου οι εκκρεμείς εκταμιεύσεις των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ

Το ζήτημα των εκκρεμών αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ όσον αφορά τις καταστροφές που υπέστη ο Νομός Καρδίτσας βρέθηκε μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της συζήτησης του Καρδιτσιώτη Βουλευτή κ. Γιώργου Κωτσού με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Αντρέα Λυκουρέντζο.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε στον κ. Λυκουρέντζο πως αποτελεί επιτακτική ανάγκη να πραγματοποιηθεί επιτάχυνση και απλοποίηση των διαδικασιών έτσι ώστε να μπορεί να γίνει η εκταμίευση των εκκρεμών αποζημιώσεων που περιμένουν αρκετοί αγρότες. Οι πληγείσες περιοχές του Νόμου Καρδίτσας των οποίων οι αγρότες δεν έχουν ακόμη αποζημιωθεί είναι Μακρυχώρι, Παλιούρι, Πρόδρομος, Καλλιφώνι, Φίλια και ορισμένες περιοχές του δήμου Παλαμά.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Αντρέας Λυκουρέντζος ενημέρωσε τον κ. Κωτσό ότι για τις ανωτέρω αναφερόμενες περιοχές, αναμένεται το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου να καταβληθούν οι σχετικές αποζημιώσεις των πληγέντων από φυσικές καταστροφές αγροτών.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κωτσός δήλωσε:

«Ο πρωτογενής τομέας παραγωγής αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης για τη χώρα μας. Οφείλουμε να στηρίξουμε αποτελεσματικά τον ευαίσθητο αυτό κλάδο παραγωγής ο οποίος είναι συνεχώς εκτεθειμένος σε φυσικές καταστροφές. Σκοπός του ΕΛΓΑ είναι η ασφάλιση της γεωργικής παραγωγής και του κεφαλαίου των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, αλλά πρωτίστως σκοπός του ΕΛΓΑ είναι να στέκεται στο πλευρό του κάθε αγρότη. Συναντήθηκα σήμερα με τον κ. Λυκουρέντζο και του έθεσα μεταξύ άλλων το ζήτημα των αγροτικών αποζημιώσεων που εκκρεμούν για τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν τις περιοχές Μακρυχώρι, Παλιούρι, Πρόδρομο, Καλλιφώνι, Φίλια και ορισμένες περιοχές του δήμου Παλαμά. Αποτελεί ζωτικής σημασίας ανάγκη να μεριμνήσουμε για τους πληγέντες αγρότες οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έχουν βρεθεί περισσότερες από αρκετές φορές στο μάτι του κυκλώνα»