- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Γιώργος Δ. Καραβίδας: Αναζητείται ο Δήμαρχος!!

Σήριαλ έχει καταντήσει η προσπάθεια κατοίκων ορεινών χωριών,όπως αυτό της Οξυάς, που αναζητούν,είτε με τηλεφωνικές προς τον ίδιο κλήσεις είτε μέσω του Γραφείου του, τον κο Δήμαρχο Μουζακίου, για να του μεταφέρουν τα πολλά και άλυτα ακόμα προβλήματα από τις καταστροφές του «Ιανού»,με τα οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι.

Προβλήματα που, σύμφωνα με τις υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις τόσο του ίδιου του Δημάρχου όσο και κυβερνητικών στελεχών, που επισκέφθηκαν για αρκετές φορές την περιοχή για τις ανάλογες φωτογραφίες και δηλώσεις, έπρεπε να είναι ήδη λυμένα για ολόκληρο το Δήμοή να βαίνουν προςολοκλήρωση της αποκατάστασήςτους.  Τούτο,ωστόσο, δεν έχει καν δρομολογηθεί, με αποτέλεσμα, οι κάτοικοι των πληγέντων ορεινών χωριών και οικισμών να αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες στην καθημερινότητά τους και πολλούς κινδύνους κατά τις μετακινήσεις τους, τόσο για τους ίδιους όσο και για τα οχήματά τους, ακόμα και για δρόμους κεντρικούς, όπως αυτός από Νησιά προς Αγία Τριάδα – Μεγ.  Βρύση –Κουτσικουρή–Μεσοράχη– Παλαιάμπελα Οξυάς ή αυτός από Βαγένια – Παλαιοχώρι – Οξυά,  κ.λ.π..

Ιδιαίτεραπροβληματισμένοι από τα παραπάνω,λοιπόν, αλλά και από τον εφησυχασμό, που, προφανώς, έχει κυριαρχήσει στους αρμοδίους εξαιτίας των προσωρινού χαρακτήρα αλλά με πάμπολλα προβλήματα δοθέντων μέχρι σήμεραλύσεων,κάτοικοι του χωριού της Οξυάς,ιδιαίτεραπληγέντος από τις καταστροφές του «Ιανού»,επιδιώκουν εδώ και δεκαπέντε, τουλάχιστο, μέρες (!!) να πετύχουν τον ορισμόμιαςσυνάντησης με το Δήμαρχο Μουζακίου.

Στόχος των συγκεκριμένων κατοίκων να μεταφέρουν στον κο Δήμαρχο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν,και τα οποία διαπίστωσαν ιδίοις όμασσι και οι νέοι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, αλλά και την αγωνία και ανησυχία τους ενόψει των επερχόμενων περιόδων του Φθινοπώρου και του Χειμώνα. Κι αυτό γιατί είναι γνωστό ότιοι καιρικές συνθήκες των περιόδων αυτών δεν πρόκειται να επιτρέψουν σε ορεινές περιοχές την εκτέλεση εργασιών οριστικής αποκατάστασης των προαναφερόμενων καταστροφών ή, έστω, αυτές της άκρως απαραίτητης βελτίωσης και σταθεροποίησης των όποιων προσωρινών λύσεων έχουν δοθεί. Οιτελευταίες, μάλιστα, είναι δεδομένο πως κινδυνεύουνμε εξαφάνιση ενόψει των επερχόμενων βροχοπτώσεων,με το τοπίο και την κατάσταση σε μια τέτοια περίπτωση να επανέρχονταιστις αρχικά καιαμέσως μετά τον «Ιανό» επικρατούσες συνθήκες.

Μάταια, ωστόσο!! Άφαντος ο κος Δήμαρχος, τόσο που ακόμα και ο ορισμός μιας συνάντησης μαζί του να είναι αδύνατος!! Εκτός κι αν αποφεύγει και δε θέλει να δει τους Οξυώτες, χολωμένος,ίσως, που οι τελευταίοι δεν τον….ψήφισαν όσο περίμενε, όπως κάποιοι διαδίδουν. Ή αν ενοχλείται που ορισμένοι, καταγόμενοι από το συγκεκριμένο χωριό, δημοτικοί σύμβουλοι δε φαίνεται να «αναγνωρίζουμε» ως «εξυπηρέτηση» τις όποιες για το κοινό όφελος επεμβάσεις του Δήμου στα χωριά μας, ώστε να σιωπούμε και να μην κάνουμε κριτική για άλλα ζητήματα του Δήμου.Κάτι  αντίστοιχο υπονόησαν,άλλωστε, με σαφήνεια στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίουτόσο ο κος Δήμαρχος όσο και μέχρι πρόσφαταπρώην αντιδήμαρχός του.

Σε κάθε περίπτωση, τα προβλήματα (και μάλιστα ιδιαίτερα σοβαρά) υπάρχουν και δε μπορούν να περιμένουν άλλο, ειδικά όταν ο χρόνος πιέζει κι αυτά επηρεάζουν και καθιστούν αφόρητη την καθημερινότητα των δημοτών, απειλώντας, ταυτόχρονα, κι αυτή την ίδια την επιβίωση και το μέλλον των χωριών μας.

Καλείται, λοιπόν, ο κος Δήμαρχος να εμφανιστεί και, άσχετα από το αν θα θελήσει ή όχι να συναντήσει τους Οξυώτες, να δρομολογήσει εκείνες τις λύσεις που, αν δε μπορούν να εξασφαλίσουν την οριστική αποκατάσταση των καταστροφών του «Ιανού» πριν τον επερχόμενο Χειμώνα, ας διασφαλίσουν, τουλάχιστο, ομαλές και ασφαλείς συνθήκες στην καθημερινότητακαι τις μετακινήσεις τόσο των κατοίκων της Οξυάς, που επλήγη περισσότερο από τον «Ιανό», όσο και των κατοίκων όλων των χωριών και περιοχών του Δήμου, που επλήγησαν, επίσης,  από την ίδια θεομηνία.

Να διασφαλίσουν, ακόμα, ότι δε θααποδειχθούν παντελώς ανώφελες και δε θα πάνε στράφι με την πρώτη νεροποντή οι όποιες μέχρι σήμερα προσωρινού χαρακτήρα επεμβάσεις στα χωριά μας, που έγιναν από το Δήμο καιγια τις οποίες δαπανήθηκαν χρήματα, καθώς και ότι δε θα αποκλειστούν εκ νέου τα χωριά μας τον επερχόμενο Χειμώνα, δεδομένο που θα σημαίνει πως την επόμενη Άνοιξη θαχρειαστεί ν’ ασχολούμαστε και πάλι από την αρχή και να προβαίνουμε σε εξ αρχής δαπάνες για τα ίδια θέματα.

 

 

 

 

Γράφει ο Γιώργος Δ. Καραβίδας, Δημοτικός Σύμβουλος (Ενωτική Πρωτοβουλία),

αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μουζακίου