- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Γιώργος Καπράνας: 24ωρη απεργία στις 4 Μάη

Η πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας και όχι αργίας.  Είναι ημέρα όπου οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών του Σικάγου που το Μάϊο  του 1886 ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας το 8ώρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Ο αγώνας αυτός  των  εργατών του Σικάγου για την καθιέρωση του 8ώρου αποκτά σήμερα ξανά νήμα, ειδικά αυτή την περίοδο που επίκεινται νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που θέτουν σε διακινδύνευση βασικές κατακτήσεις των αιματοβαμμένων αγώνων της εργατικής τάξης. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη:  8 ώρες εργασίας, 8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες ελεύθερο χρόνο! Γιατί είμαστε άνθρωποι και πρέπει να ζήσουμε!

Χαιρετίζουμε την απόφαση της ΓΣΕΕ  για την προκήρυξη Γενικής Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας την Τρίτη 4 Μάη 2021, ημέρα παγκόσμιας εργατικής αλληλεγγύης και αγώνων για τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων, την κοινωνική Δικαιοσύνη και την παγκόσμια Ειρήνη, Υγεία και Ασφάλεια.

Σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία τα συνδικάτα προτάσσουμε ξανά τις δικές μας διεκδικήσεις οι οποίες βασίζονται στις πραγματικές ανάγκες του κόσμου της μισθωτής εργασίας.

Διεκδικούμε

Το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας  μαζί με αντιπροσωπείες σωματείων και συλλόγων εργαζομένων που ανήκουν στη δύναμή του και μαζί με άλλους φορείς θα πραγματοποιήσει την εκδήλωσή του, χαιρετισμούς και κατάθεση στεφανιών την Τρίτη 4 Μάη και ώρα 10:30 το πρωί στην πλατεία Δικαστηρίων σεβόμενοι και τηρούμενων αυστηρά και με συνέπεια των μέτρων προστασίας και των αποστάσεων που έχει αποφασίσει η πολιτεία και οι υγειονομικές  αρχές για την προστασία της δημόσιας υγείας.