- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Γιώργος Καραβίδας: Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων Μουζακίου – Καραϊσκάκη – Μαυρομματίου

Χειρότερα και από το γεφύρι της Άρτας, όπως φαίνεται, κατέληξε το έργο «Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων Μουζακίου – Καραϊσκάκη – Μαυρομματίου», που εδώ και πολύ καιρό οι δημότες το περιμένουν, για να απαλλαγούν από το μεγάλο πρόβλημα της διάθεσης των αστικών λυμάτων.

Η ανάδοχος εταιρία έχει ολοκληρώσει εδώ και χρόνια το έργο και έχει ήδη συνταχθεί το από 15-1-2020 Πρωτόκολλο προσωρινής και οριστικής παραλαβής, σύμφωνα με το οποίο, ωστόσο, η αρμόδια Επιτροπή εντοπίζει αρκετά κατασκευαστικά ελαττώματα, ατέλειες και παραλείψεις, που επηρεάζουν την απρόσκοπτη λειτουργία του έργου. Ελαττώματα και παραλείψεις που η εταιρία κλήθηκε, αρμοδίως, να αποκαταστήσει, όπως είχε υποχρέωση.

Ως απάντηση στα ανωτέρω, ωστόσο, η εταιρία άσκησε την από 17-7-2020 ένστασή της κατά του προαναφερόμενου Πρωτοκόλλου, προσπαθώντας να αποποιηθεί τις ευθύνες της για τα κατασκευαστικά, κ.λ.π. ελαττώματα, ένσταση, όμως, που (πλην ορισμένων σημείων του έργου) απορρίφθηκε με την 23-12-2020 απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας (Αυτοτελές Νομικό Τμήμα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών), με αποτέλεσμα και  η υποχρέωση της εταιρίας για αποκατάσταση των αντίστοιχων κατασκευαστικών ελαττωμάτων και λοιπών παραλείψεων να παραμένει ακέραια.

Έκτοτε πέρασαν δύο, σχεδόν, χρόνια αλλά το έργο «Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων Μουζακίου – Καραϊσκάκη – Μαυρομματίου» δεν έχει τεθεί σε λειτουργία, δεδομένο που θέτει σε αχρησία και τον, επίσης,  εδώ και καιρό έτοιμο βιολογικό σταθμό, που θα δέχεται τα λύματα, επιβαρύνοντας άσκοπα τον αρμόδιο φορέα με το κόστος συντήρησής του.

…. «η εταιρία εκπληρώνει σύντομα τις υποχρεώσεις της και αποκαθιστά τα ελαττώματα και τις παραλείψεις στο έργο, που αμέσως μετά θα τεθεί σε λειτουργία». Αυτή ήταν η στερεότυπη απάντηση του Δημάρχου Μουζακίου κου Στάθη όσες φορές (και δεν ήταν λίγες) ο ίδιος ρωτήθηκε από τη μείζονα αντιπολίτευση στο Δημοτικό συμβούλιο αναφορικά με την τύχη και το χρόνο έναρξης της λειτουργίας του προαναφερόμενου έργου. Αλλά, βέβαια, μόνο αυτό δεν είδαμε, αφού η εταιρία καμία υποχρέωσή της δεν εκπλήρωσε μέχρι σήμερα, εκμεταλλευόμενη, προφανώς, την ανοχή ή, στην καλύτερη περίπτωση, την αδιαφορία της Δημοτικής αρχής.

κε Δήμαρχε Μουζακίου, καλές οι φωτογραφήσεις και τα τόσο μεγάλα λόγια, που σας αρέσει να χρησιμοποιείτε για τα ελάχιστα που κάνετε, επιχειρώντας έτσι να σπρώξετε κάτω από το χαλί όλα εκείνα που υποχρεούστε να κάνετε αλλά δεν τα κάνετε. Και μια και, όπως λέτε, συνομιλείτε με τους δημότες και αφουγκράζεστε τις ανάγκες και τις αγωνίες τους, τη συγκεκριμένη αγωνία δεν την εισπράξατε; Δεν αισθάνεστε καθόλου την ανάγκη να ενημερώσετε τους δημότες  και για τους λόγους που μέχρι σήμερα δε λειτουργούν δύο έτοιμα και σημαντικά γι’ αυτούς έργα (δίκτυα αποχέτευσης και βιολογικός), που στοίχισαν και στοιχίζουν σ’ όλους μας, και τι προτίθεστε να πράξετε γι’ αυτό;

Αναμένουμε….

Γράφει ο Γιώργος Δ. Καραβίδας,  Δημοτικός Σύμβουλος (Ενωτική Πρωτοβουλία),  πρ. αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου